Need for Speed: Hot Pursuit

Και πάλι ΑΑΑ, κανονικά και... με το νόμο!

Είδος: Racing
Φορμά: PC,Playstation3,Xbox 360,Wii
Τιμή: €60,00

Εταιρία: Electronic Arts
Διανομή: Electronic Arts Greece

H σειρά των Need for Speed μετρά πολλά χρόνια παρουσίας στην αγορά των video games και δικαίως θεωρείται από τις πλέον επιτυχημένες στην κατηγορία των τίτλων αγώνων ταχύτητας όπου ανήκει. Η Εlectronic Arts έχει δοκιμάσει στην πολυετή πορεία των NFS διάφορες ιδέες για να αφήσει τη δημιουργία της αυτή να "βαλτώσει" και στο πλαίσιο αυτό ήταν η εορταστική περίοδος του 1998, όταν η ΕΑ κυκλοφόρησε το τρίτο μέλος της οικογένειας με τον υπότιτλο Hot Pursuit. Το κοινό υποδέχθηκε ένθερμα τον πρώτο εκείνο τίτλο που... "έβαλε στο παιχνίδι" την αστυνομία, τις παρεμβάσεις της στην προσπάθεια του παίκτη και τις σχετικές καταδιώξεις. Δώδεκα χρόνια μετά το... μακρύ χέρι του νόμου επιστρέφει στα NFS, αυτή τη φορά με τη φροντίδα της Criterion, μιας αληθινά ταλαντούχας δημιουργικής ομάδας που έχει υπογράψει racing games άλλου στυλ, τα απολαυστικά Burnout, για μία σειρά ετών.

Όπως βέβαια ήδη γνωρίζουν όσοι φίλοι και όσες φίλες του Αθηνόραμα Digital έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας των Need for Speed, ή των Burnout, ουσιαστικό "σενάριο" δεν υφίσταται σε αυτές τις παραγωγές. Η λογική που διέπει και το νέο Hot Pursuit είναι αυτή της διεξαγωγής αγώνων σε μία σειρά από περιοχές, όπου ο παίκτης καλείται να οδηγήσει όσο πιο επιδέξια μπορεί γρήγορα οχήματα για να ολοκληρώσει τις αποστολές που τού ανατίθενται. Όλες διαδραματίζονται σε μία εικονική περιοχή ονόματι Seacrest, η οποία απλώνεται σε ένα οδικό δίκτυο 160 χιλιομέτρων. Πρόκειται, για να τεθεί σε συγκριτικό πλαίσιο, για μια έκταση 4 φορές μεγαλύτερη από την Paradise City του περίφημου Burnout Paradise (η οποία ήταν ήδη απίθανα μεγάλη για τα δεδομένα των racing games).

Το παραπάνω στοιχείο εγγυάται από μόνο του μεγάλη ποικιλία στο στυλ των αγώνων όπου συμμετέχει ο παίκτης. Η μεγάλη πλειοψηφία των μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων προσφέρουν τα πιο γνωστά τους μοντέλα, είτε με τη μορφή απλού οχήματος, είτε "ντυμένα" στα χρώματα των περιπολικών της περιοχής. Γιατί... ω, ναι, οι παίκτες θα πρέπει να επιλέξουν την πλευρά του νόμου ή την αντίθετη στο νέο NFS. Όποια κι αν είναι η επιλογή κάθε gamer, θα πρέπει να ακολουθηθεί από μία δεύτερη ανάμεσα στα πολλά διαφορετικά είδη αποστολών όπου θα πρέπει να εκπληρωθούν συγκεκριμένοι στόχοι - για παράδειγμα να ολοκληρώσει μια διαδρομή στο μικρότερο δυνατό χρόνο ή να μην ξεφύγει σε κανένα σημείο της διαδρομής εκτός δρόμου. Από την πλευρά της αστυνομίας, δε, οι επιλογές είναι ακόμη περισσότερες, αφού ο οδηγός έχει στόχο να σταματήσει και όσους συμμετέχουν σε παράνομους αγώνες ταχύτητας.

Το... αδυσώπητο κυνηγητό στην Seacrest δεν λαμβάνει χώρα μόνο με τον "παραδοσιακό" τρόπο μάλιστα. Οι gamers μπορούν να εκμεταλλευτούν και μία σειρά από "ειδικές κινήσεις" που μπορούν να ανατρέψουν τις ισορροπίες και την εξέλιξη ενός αγώνα μέσα σε δευτερόλεπτα. Κάθε οδηγός, συγκεκριμένα, έχει στη διάθεσή του μια σειρά από ενέργειες που μπορούν να εμποδίσουν τους αντιπάλους - π.χ. η τοποθέτηση καρφιών στο δρόμο - και να του δώσουν μεγαλύτερο προβάδισμα. Η αστυνομία, φυσικά, όντας... προνομιούχα όσον αφορά τα μέσα που διαθέτει, έχει την επιλογή να αξιοποιήσει ακόμη δραστικότερα μέτρα, καλώντας ελικόπτερα που θα βοηθήσουν στο κυνηγήτο ή τοποθετώντας μπλόκα σε σημεία της διαδρομής που δύσκολα θα αποφύγουν οι αντίπαλοι οδηγοί.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ