Nέο PSP, η γνώμη μας

Πιο προσιτό από ποτέ - το προτείνουμε για αγορά σε όλους;

Η μόνη σημαντική διαφορά ανάμεσα στο PSP-3000 που γνωρίζαμε και το νέο PSP E-1000, η μόνη που θα χαρακτηρίζαμε ως "συμβιβασμό" και αυτή που διαμορφώνει το χαρακτήρα της συσκευής, είναι η έλλειψη ασύρματης διασύνδεσης στο δεύτερο. Χωρίς Wi-Fi, το PSP συνεχίζει να παίζει τα games του κανονικά - σε όσα όμως υποστηρίζεται συμμετοχή πολλών παικτών, οι σχετικές επιλογές δεν αξιοποιούνται. Σε αντίθεση με ό,τι... κυκλοφορεί ως λανθασμένη πληροφόρηση, δε, το νέο PSP μπορεί κανονικά, κανονικότατα να παίξει τα εκατοντάδες games του PlayStation Store, απλώς πρέπει να χρησιμοποιηθεί PC και το πρόγραμμα Media Go 2.0 της Sony για να αποθηκευθούν προσωρινά εκεί και στη συνέχεια στο Memory Stick της συσκευής. Οπότε το "τίμημα" των €99 είναι πρακτικά αυτό. Τίποτε άλλο.

Στα υπόλοιπα, για τις δύο εβδομάδες που "συζήσαμε" με το PSP E-1000 δεν διακρίναμε καμία πρακτική διαφορά στη χρήση του σε σχέση με το PSP-3000. Η αυτονομία είναι η ίδια των πέντε ωρών περίπου (αλλά με τη φωτεινότητα στο μέγιστο), η ταχύτητα ανάγνωσης στα δισκάκια UMD είναι μέσες-άκρες η ίδια (αν και έχουμε την αίσθηση ότι τον θόρυβο της περιστροφής τους τον προσέχει κανείς λίγο παραπάνω), ενώ τα πλήκτρα και ο μοχλός έχουν την ίδια αίσθηση (αρχικά είναι σκληρά και μετά από τις πρώτες ώρες παιχνιδιού... "μαλακώνουν"). Τη ματ επιφάνεια στο περίβλημα του νέου PSP, μάλιστα, τη θεωρούμε προτιμότερη από του προκατόχου του: γλιστρά λιγότερο και δεν... "μαζεύει δακτυλιές" εύκολα. Ωραίος ο νέος!

Απάντηση στο προφανές ερώτημα, λοιπόν. Με μόνο "συμβιβασμό" αυτόν της έλλειψης Wi-Fi στο νέο PSP, το προτείνουμε για αγορά σε όλους; Ναι - κι εξηγούμε γιατί: στα έξι χρόνια που παίζουμε με τα PSP, λίγες ήταν τελικά οι φορές που θυμόμαστε να... έχουμε εμπλακεί σε Δικτυακές αναμετρήσεις (τοπικά ή μέσω Internet). Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων και εμείς, αλλά και ο πιο πολύς κόσμος που ξέρουμε, παίζει μόνος και offline. Σαφώς και υπάρχει μία αφοσιωμένη μειοψηφία που θέλει να παίζει με αντιπάλους άλλους παίκτες στο PSP... και γι' αυτούς παραμένει διαθέσιμο στην αγορά το PSP-3000.

Έχοντας πει τα παραπάνω, ωστόσο, έχουμε την αίσθηση πως για τους πιο πολλούς καταναλωτές που δεν έχουν ήδη ένα μοντέλο PSP, η εξαιρετικά δελεαστική τιμή των €99 έχει απείρως περισσότερη σημασία από τη σύνδεση Wi-Fi. Σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές των τίτλων της σειράς PSP Essentials (€9.99-€14.99) και τη γενικώς πλούσια βιβλιοθήκη του PlayStation Portable με ΑΑΑ τίτλους όλων των κατηγοριών, το προσιτό PSP έχει πολύ ισχυρά επιχειρήματα. Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο; Υποθέτουμε πως όχι!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ