OutRun Online Arcade

Για νοσταλγούς... και μόνο

Με αυτά ως δεδομένα (κανένα από τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να λείπει και να συνεχίσει το OutRun Online Arcade να είναι... OutRun), μένει μικρό περιθώριο για καινούργια πράγματα στη Δικτυακή hi-def έκδοση. Σε ένα βαθμό η Sumo Digital το έχει αξιοποιήσει, αλλά όχι όσο θα θέλαμε. Υπάρχει, για παράδειγμα, η επιλογή multiplayer συμμετοχής έως και 6 παικτών online, όμως αντίπαλος παραμένει ο χρόνος και οι αντίπαλοι οδηγοί απλώς προσπαθούν να παρεμποδίσουν ο ένας τον άλλο. Με άλλα λόγια, όχι ό,τι καλύτερο. Υπάρχει ο online πίνακας της παγκόσμιας κατάταξης με τους καλύτερους χρόνους - και με κριτήρια όπως οι διαδρομές και τα αυτοκίνητα - αλλά αναφέρεται μόνο στο single-player τμήμα του τίτλου (!) και όχι το multiplayer. Δεν υπάρχουν, επίσης, όλα εκείνα τα bonus που είχαμε απολαύσει στην έκδοση του πρώτου Xbox, για τα οποία είχαν αποδοθεί τόσα εύσημα στη Sumo Digital.

Στον τεχνικό τομέα τα πράγματα κινούνται σε ικανοποιητικό αλλά όχι εντυπωσιακά υψηλό επίπεδο (όπως συμβαίνει με πολλούς τίτλους του Xbox Live Arcade, φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος αρχείου τους, μικρότερο των 300 ΜΒ συνήθως). Τα γραφικά του είναι όμορφα αλλά σε καμία περίπτωση κορυφαία, κινούνται όμως πολύ γρήγορα και ομαλά. Ο ήχος προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφέ, από τις... φωνές διαμαρτυρίας των τροχών στις στροφές μέχρι τα επιφωνήματα της καλλονής συνοδηγού, ενώ το soundtrack παραμένει πιστό στην παράδοση του coin-op (οπότε σε άλλους θα αρέσει, σε άλλους όχι). Από τις επιλογές παιχνιδιού, πάντως, δεν λείπουν οι Time Attack και Heart Attack του Coast 2 Coast: η πρώτη είναι αυτό ακριβώς που ακούγεται, η δεύτερη είναι μια σειρά από συγκεκριμένες προκλήσεις που θέτει η femme fatale συνοδηγός για να... κερδίσουμε την αγάπη της. Το δεύτερο mode είναι αυτό που προσδίδει στο νέο OutRun και την όποια αντοχή στο χρόνο μπορεί να ζητήσει κανείς από μια παραγωγή με αμιγώς arcade προσανατολισμούς και χαρακτήρα.

Αξίζει, λοιπόν, η αγορά του OutRun Online Arcade; Στην τιμή των 800 Microsoft Points, πρακτικά δηλαδή των 10 ευρώ... ναι, αξίζει - αλλά μόνο για όσους και όσες τρέφουν εκείνες τις ευχάριστες αναμνήσεις από τις παλιές, καλές μέρες του θρυλικού OutRun και δεν έχουν καμία ψευδαίσθηση σχετικά με το τί ακριβώς θα παίξουν αγοράζοντάς το. Με την multiplayer πλευρά του όχι τόσο ανεπτυγμένη όσο θα μπορούσε, ο τίτλος της Sega απευθύνεται είτε στους "μοναχικούς" παίκτες είτε σε όσους εννοούν να κατακτήσουν τις κορυφαίες θέσεις ενός παγκόσμιου βαθμολογικού πίνακα χωρίς να αντιμετωπίσουν αντιπάλους online. Εμείς, ωστόσο, το αγοράσαμε; Εννοείται!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ