Patapon 2

Sequel, μα αριστούργημα

Από το Patapon 2, όσοι και όσες είχαν ασχοληθεί με το αρχικό μπορούν να περιμένουν περισσότερα σε όλους σχεδόν τους τομείς. Περισσότερες διαφορετικές μαχητικές μονάδες, περισσότερες δυνατότητες στην ανάπτυξη και εξέλιξη των Patapon, ευρύτερη γκάμα δυνατοτήτων και ευελιξία επιλογών σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της μάχης. Στα παραπάνω το Patapon 2 μπορεί και να το... παράκανε ελαφρώς, υπό την έννοια ότι ο τίτλος ενδέχεται σε σημεία να θυμίσει με την πολυπλοκότητά του αληθινό strategy game από αυτά που έχουμε συνηθίσει να παίζουμε όχι σε φορητό σύστημα, αλλά σε PC. Ευτυχώς, η δημιουργός εταιρεία του έχει φροντίσει ώστε η δυσκολία του νέου τίτλου να είναι προοδευτική - ακόμη κι έτσι, πάντως, είναι σίγουρο ότι από τα μισά του και μετά, θα πρέπει να ασχοληθεί κανείς αρκετά με αυτόν ώστε να επικρατήσει με αντιπάλους ισχυρούς boss χαρακτήρες και περίπλοκους ρυθμούς. Αυτό όμως μεταφράζεται και σε 30 ή 40 τουλάχιστον ώρες αντοχής του Patapon 2 στο χρόνο, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του που προσέφερε περίπου τις μισές.

Στον τεχνικό τομέα, το Patapon 2 συγκαταλέγεται - όπως και ο προκάτοχός του - σε εντελώς... δική του κατηγορία. Το εικαστικό του στυλ, με τα γεωμετρικά, πλακάτ γραφικά, είναι διαφορετικό από ο,τιδήποτε άλλο προσφέρει οποιοδήποτε άλλο video game σήμερα, παραμένοντας όμως απόλυτα ταιριαστό με το gameplay του. Ο ήχος του, όντας όχι μόνο τεχνικό στοιχείο προφανώς, είναι εκπληκτικός: η μουσική είναι καλογραμμένη και άριστης εκτέλεσης, ενώ τα ηχητικά εφέ είναι μεν λειτουργικά, αλλά έχουν αληθινά δικό τους στυλ. Ο έλεγχος είναι άψογος, ενώ στις επιλογές παιχνιδιού συγκαταλέγεται μία καινούργια και απίστευτα διασκεδαστική multiplayer, κατά την οποία μέχρι και τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα καλούνται να αντιμετωπίσουν με τον δικό τους "ήρωα" τους ισχυρότερους boss χαρακτήρες του single player τμήματος, προκειμένου να ενισχύσουν τους στρατούς τους. Το extra υλικό ολοκληρώνουν τα διάφορα mini-games, τα οποία επίσης αποκαλύπτουν bonus δυνατότητες για τους "ήρωες" Patapon.

Από όλα τα παραπάνω, δεν νομίζουμε ότι υπάρχουν περιθώρια υπόθεσης για... κάτι διαφορετικό: το Patapon 2 είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ποιοτικότερες παραγωγές που έχουν ποτέ δημιουργηθεί για το φορητό σύστημα της Sony, αλλά και ο ορισμός του προσεκτικά σχεδιασμένου, ισορροπημένου, απόλυτα επιτυχημένου sequel. Είναι, δε, ένας τίτλος που έχουμε την αίσθηση ότι "χαρακτηρίζει" το PSP περισσότερο από τα Locoroco 2 ή Resistance Retribution, μία παραγωγή που δεν μπορούμε να φανταστούμε π.χ. στο Nintendo DS ή το iPhone. Οι φίλοι και οι φίλες που απόλαυσαν το αρχικό Patapon στην ουσία επιβάλλεται να αποκτήσουν τον διάδοχό του. Όσοι και όσες δεν το είχαν πράξει πέρυσι, όμως, ίσως είναι ακόμη πιο τυχεροί: έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν την πληρέστερη νέα έκδοση, με πολύ περισσότερο υλικό και επιλογές, ικανή να τους απασχολήσει ολόκληρο το καλοκαίρι. Θα αγοράζαμε ένα PSP μόνο και μόνο για το Patapon 2; Δεν είμαστε βέβαιοι. Μπορούμε να φανταστούμε κάτοχο PSP, ασχέτως προτιμήσεων σε συγκεκριμένες κατηγορίες τίτλων, χωρίς το Patapon 2 στη συλλογή του; Σε καμία περίπτωση!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ