Project CARS: Game of the Year Edition

Εντυπωσιακό, υπερπλήρες, GT-killer!

Όπως θα βεβαιώσει οποιοσδήποτε φίλος του Αθηνόραμα Digital έχει ασχοληθεί με το Project CARS εξ αρχής, φυσικά, o παραλληλισμός του με το Gran Turismo των PlayStation κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι: ακόμη περισσότερο και από τα Forza της Microsoft, το Project CARS προσεγγίζει (και σε μερικά σημεία ξεπερνάει μάλιστα) την σχεδόν... εμμονικού χαρακτήρα προσοχή στη λεπτομέρεια των GT όσον αφορά στη ρύθμιση των αυτοκινήτων, την οδική τους συμπεριφορά, τον ρόλο των βελτιωτικών εξαρτημάτων σε αυτήν κλπ. Είναι, κατά βάση, εξομοιωτής οδήγησης και όχι ο... ανέμελος τίτλος αγώνων ταχύτητας όπου μπορεί να οδηγεί κανείς υπεραυτοκίνητα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια: ακόμη και με όλες τις "βοήθειες" στο χειρισμό ενεργές, θα χρειαστεί εξάσκηση για να αποκτήσει κανείς άνετο έλεγχο των μεγάλης ιπποδύναμης κι εντυπωσιακών επιδόσεων οχημάτων που προσφέρει το Project CARS.

Πρόκειται για κάτι που αξίζει να έχει κανείς στα υπ' όψιν, αλλά και κάτι που σαφώς αυξάνει κατακόρυφα την αντοχή του τίτλου στον χρόνο. Κάτι άλλο βέβαια που οφείλει να έχει κανείς στα υπ' όψιν είναι το γεγονός πως το Project CARS είναι από τα ομορφότερα video games του είδους για το PlayStation4. Πέρυσι παίζαμε τον τίτλο σε υψηλών προδιαγραφών PC - θεωρητικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δηλαδή από τεχνικής πλευράς - και... με όχι μικρή έκπληξη διαπιστώσαμε πως η νεότερη έκδοσή του για το "καταναλωτικό" PS4 σε τηλεόραση δείχνει εφάμιλλης ποιότητας! Ποιοτικός είναι και ο ήχος του Project CARS, αν και όχι στο ίδιο πολύ υψηλό επίπεδο με αυτό των γραφικών του, ενώ η όλη παρουσίαση και η αισθητική των μενού επιλογών του είναι προσεγμένες. Οι επιλογές αυτές, η αλήθεια είναι, θα μπορούσαν να είναι περισσότερο επεξηγηματικές και "φιλικές" για τους gamers που δεν έχουν εκτενή εμπειρία στους εξομοιωτές οδήγησης, αλλά με αρκετό πειραματισμό... όλα βρίσκονται.


Είναι φυσικά κάτι παραπάνω από δεδομένο το γεγονός ότι οι εκδόσεις "Game of the Year" ενός τίτλου απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό: αυτό που για οποιονδήποτε λόγο δεν είχε την ευκαιρία να ασχοληθεί με την αρχική έκδοση της παραγωγής αυτής όταν αυτή πρωτοκυκλοφόρησε στα καταστήματα. Το ίδιο ισχύει εν πολλοίς και για την έκδοση "Game of the Year" του Project CARS: θεωρούμε λογικό να μην καταβάλλει κανείς εύκολα για δεύτερη φορά το αντίτιμο πλήρους τίτλου, όταν μπορεί να έχει όλες τις διορθώσεις και βελτιώσεις δωρεάν, καθώς και το extra περιεχόμενο που τον ενδιαφέρει... a la carte. Όμως οποιοσδήποτε παίκτης ενδιαφέρεται να επενδύσει χρόνο σε έναν εξομοιωτή οδήγησης που έχει να προσφέρει όλο και περισσότερες συγκινήσεις όσο τον "εξευρευνά" κανείς, στο Project CARS θα βρει ακριβώς αυτό. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ