Prototype

Ένα Manhattan... άνω-κάτω

Τιμή: €49,99

Εταιρία: Activision
Διανομή: Dionic

Η στήλη ομολογεί ότι... δεν θα καταλάβει ποτέ τί το τόσο ενδιαφέρον βρίσκει το mainstream κοινό στις ταινίες "της επόμενης μέρας" στυλ Independance Day, The Day Αfter Tomorrow ή Deep Impact (και οποιουδήποτε άλλου φιλμ θέτει μια μητρόπολη στο επίκεντρο μιας μεγάλης καταστροφής), μπορεί όμως να καταλάβει τί το ενδιαφέρον βρίσκουν οι gamers σε αυτό το μοτίβο: μία καλή δικαιολογία να μετατρέψουν ένα αστικό περιβάλλον όπως αυτό στο οποίο ζουν ή γνωρίζουν από τις ταινίες του Hollywood, σε ένα είδος... ιδιωτικού luna park όπου μπορούν να μην αφήσουν τίποτε όρθιο! Αν, δε, το εν λόγω σκηνικό μπορεί να συνδυαστεί και με υπερδυνάμεις για τον πρωταγωνιστή - για εντυπωσιακές κατατροφές, όχι αστεία - ακόμη καλύτερα. Πρόκειται όντως για "συνταγή" με κάθε δυνατότητα να προσφέρει ακριβώς το είδος της ξέγνοιαστης διασκέδασης που πολλοί gamers αγαπούν, καμία απορία λοιπόν που στο Prototype της Activision ακολουθείται πιστά. Ευτυχώς, η προσοχή που έχει δοθεί στην εκτέλεση της "συνταγής" είναι τέτοια, που δεν αφήνει περιθώρια κριτικής σχετικά με τη... γεύση του γλυκού.

Το σενάριο του Prototype εκτυλίσσεται σε μία υποθετική Νέα Υόρκη όπου μία επιδημία που έχει προκληθεί από άγνωστο ιό μεταλλάσσει γενετικά (α λα Resident Evil) τους κατοίκους της, μετατρέποντάς τους σε τέρατα. Όπως... ακριβώς και στις ταινίες του Hollywood, το Μanhattan έχει περιοριστεί σε καραντίνα από δυνάμεις του στρατού, ο οποίος όμως αδυνατεί να ανακαλύψει τη "ρίζα του κακού" πίσω από όλα αυτά. Ο πρωταγωνιστής του Prototype, ο οποίος προφανώς ελέγχεται από τον παίκτη, ξυπνά σ' ένα νεκροτομείο μην έχοντας καμία ανάμνηση του πώς βρέθηκε εκεί ή ποιός είναι καν - συνειδητοποιεί όμως πολύ γρήγορα ότι αυτό που μεταλλάσσει τους άλλους πολίτες της Νέας Υόρκης, είναι πιθανότατα το ίδιο πράγμα που τού έχει χαρίσει υπερφυσικές δυνάμεις. Σε μία ενδιαφέρουσα... εκτροπή από την πεπατημένη, ο πρωταγωνιστής δεν ξεκινά να "σώσει την πόλη", αλλά να εκδικηθεί αυτούς που τον έφεραν σε αυτή τη θέση.

Από τα παραπάνω, είμαστε βέβαιοι ότι οι φίλοι και οι φίλες της στήλης μπορούν να φανταστούν τα βασικά στοιχεία στα οποία στηρίζεται το gameplay του Prototype. Ο πρωταγωνιστής μπορεί να κινηθεί ελεύθερα μέσα στο μητροπολιτικό περιβάλλον του Manhattan αξιοποιώντας τις υπερδυνάμεις του και, στην προσπάθειά του να φτάσει "στην άκρη του νήματος", αντιμετωπίζει τόσο τους μεταλλαγμένους πολίτες, όσο και τις δυνάμεις του στρατού και - φυσικά - μία ποικιλία από boss χαρακτήρες ισχυρότερους από τους υπόλοιπους. Ο Merser, όπως είναι το όνομα του κεντρικού χαρακτήρα, μπορεί να μεταμορφώσει τα χέρια του σε ζωώδη νύχια, λεπίδες ή τεράστια σφυριά, να τα εκτείνει σαν... χταπόδι, να κάνει τεράστια άλματα, ακόμη και να "πετάξει" για μικρά χρονικά διαστήματα - κατά την εξέλιξη του τίτλου, δε, αποκτά ακόμη περισσότερες δυνάμεις, κάποιες από αυτές ιδιαίτερα εντυπωσιακές. Φυσικά, μπορεί πάντοτε να χρησιμοποιεί και τα όπλα των στρατιωτών, ακόμη και τανκ ή ελικόπτερα που τού επιτίθενται. Η ποικιλία των επιθέσεων στη διάθεση του παίκτη, λοιπόν, είναι σαφώς μεγάλη.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ