PSPgo: η παρουσίαση

Νέα γενιά, νέα κατεύθυνση

Είδος: Hardware
Τιμή: €249,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Δεδομένο Νο 1: Πέντε χρόνια έχουν καταλήξει να είναι ισοδύναμα ενός... αιώνα σχεδόν στο χώρο της τεχνολογίας και του home entertainment, όπου όλα "τρέχουν με χίλια" (ακόμη και σε περίοδο οικονομικής ύφεσης). Δεδομένο Νο 2: Όλα, μα όλα, κινούνται πλέον σταθερά και αμετάκλητα προς το Internet και την εκμετάλλευση της δύναμής του. Δεδομένο Νο 3: το iPhone έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο το κοινό που θέλει και μπορεί να δοκιμάζει καινούργια πράγματα, "καταναλώνει" εφαρμογές και games.

Ε, είναι να απορεί κανείς που το PSPgo, το μοντέλο PlayStation Portable της Sony που έχει δεχθεί τις περισσότερες αλλαγές στο στυλ και τον τρόπο χρήσης του, βρίσκεται ήδη στα καταστήματα; Το παράξενο θα ήταν να... μην εμφανιζόταν φέτος εκεί!

Εξηγούμε: το PlayStation Portable το Δεκέμβρη έχει γενέθλια, αφού στην πρώτη του μορφή κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία τον τελευταίο μήνα του 2004. Πέντε χρόνια στην ίδια περίπου μορφή (με ελάχιστες αλλαγές και χρωματικές παραλλαγές ανάμεσα στα δύο άλλα μοντέλα που κυκλοφόρησαν έκτοτε) είναι, λοιπόν, μάλλον αρκετά. Επίσης, η διάθεση ψυχαγωγικού περιεχομένου μέσω Δικτύου - ταινιών, μουσικής και games - έχει πια ωριμάσει σε βαθμό που να μη χωρά αμφιβολία για την επικράτησή της στο μέλλον. Οι καταναλωτές, δε, που ο πιο πολύς κόσμος χαρακτηρίζει παραδοσιακά ως... "γκατζετάκηδες" είναι πλέον ένα τμήμα του κοινού αναγνωρίσιμο (ίσως και μετρήσιμο), το οποίο είναι διατεθειμένο όσο ποτέ άλλοτε να αφήσει πίσω του τα δισκάκια κάθε είδους και να αγοράζει ό,τι το διασκεδάζει μόνο σε ψηφιακή μορφή, αν η συσκευή που τού το προτείνει είναι αρκετά θελκτική.

Με άλλα λόγια - ακόμη και να μην είχε διαρρεύσει πολλούς μήνες πριν η ύπαρξή του - η ηλεκτρονική διασκέδαση όπως έχει διαμορφωθεί ως αγορά σχεδόν... επέβαλλε την κυκλοφορία ενός PSPgo. Το θέμα είναι: μπορεί να προτείνει κανείς το ανασχεδιασμένο και καινούργιας "συλλογιστικής" PlayStation Portable σε όλους;

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ