Soul Calibur

Μεταφορά προσεγμένη, τιμή... τσιμπημένη

Και μετά τα καλά νέα, τα... κακά νέα. Το Soul Calibur για iOS δεν προσφέρει καμία επιλογή συμμετοχής περισσότερων του ενός παικτών. Καμία, ούτε μέσω Internet, ούτε ανάμεσα σε δύο συσκευές τοπικά και "απευθείας". Το γεγονός από μόνο του είναι αρκετό για να... αποχρωματίσει - στα μάτια πολλών - τον τίτλο, καθώς στα fighting games είναι το ανταγωνιστικό στοιχείο αυτό που κρατά το ενδιαφέρον των παικτών για καιρό. Επίσης, επειδή όντως τα γραφικά του Soul Calibur αξιοποιούν διάφορα εφέ φωτισμού και την υψηλή ανάλυση των iPad, ο τίτλος της Namco είναι συμβατός μόνο με αυτά, το iPhone 4/4S και τους iPod Touch 4ης γενιάς ή νεότερους. Παλαιότερα iPhone και iPod Touch δεν υποστηρίζονται και δεν υπάρχει καμία τέτοια σχετική προοπτική στο μέλλον.

Η έλλειψη επιλογών συμμετοχής περισσότερων του ενός παικτών είναι κάτι που σαφώς λαμβάνεται στα υπόψιν, έστω κι αν το πιθανότερο είναι ότι η Namco καθώς γράφονται αυτές οι γραμμές έχει ήδη ξεκινήσει τη δουλειά για την προσθήκη τους. Μεγαλύτερο "θέμα", ωστόσο, είμαστε βέβαιοι πως οι κάτοχοι iPhone, iPod Touch και iPad θα έχουν με την τιμή πώλησης του Soul Calibur για iOS. Ναι, είναι σημαντικός, φημισμένος, ιστορικός τίτλος και προσεγμένη μεταφορά, όμως τα €9.99 που ζητά - και μάλιστα "τιμή γνωριμίας" γιατί σε λίγες μέρες θα... ανέβει στα €12.99 - πολύ λίγα games στο App Store έχουν το θάρρος να διεκδικήσουν. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως games όπως το Grand Theft Auto 3 κοστίζουν €3.99 και ο τεχνικά κορυφαίος τίτλος για iOS, το Infinity Blade II, μόλις €6.99.

Ευτυχώς ή δυστυχώς, στην παρούσα του μορφή (και τιμή) το Soul Calibur για τις συσκευές της Apple έχει... απόλυτα συγκεκριμένο κοινό: είναι οι φανατικοί φίλοι της σειράς τίτλων της Namco, οι οποίοι είτε είχαν την ευκαιρία να αγαπήσουν το συγκεκριμένο τίτλο στο Dreamcast είτε θα ήθελαν, επειδή απόλαυσαν τα νεότερα μέλη της οικογένειας αυτής των video games, να έχουν στην κατοχή τους το πρώτο. Για οποιονδήποτε άλλο φίλο ή φίλη του Αθηνόραμα Digital, τη δημιουργία της ιαπωνικής εταιρείας δεν θα την προτείναμε για αγορά. Όχι αυτή τη στιγμή. Με την προσθήκη τρόπων συμμετοχής πολλών παικτών, και σε χαμηλότερη τιμή, το... επανεξετάζουμε!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ