Sound Shapes

Μετά μουσικής... top fun!

Το Sound Shapes προσφέρει πέντε διαφορετικά "album" μουσικής, που αντιπροσωπεύουν σύνολα από πίστες (τρεις σε κάθε album) αλλά παράλληλα προσφέρουν και διαφορετικό στυλ μουσικής. Γνωστά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, από τους Beck ως τον Deadmou5, υπογράφουν τη μουσική των album, τα οποία και εικαστικά διαφέρουν πάρα πολύ μεταξύ τους. Το εξ ορισμού περιεχόμενο του Sound Shapes θα απασχολήσει τους έμπειρους gamers για όχι περισσότερες από 6 ή 7 ώρες, όμως στη συνέχεια αποκαλύπτονται νέοι τρόποι παιχνδιού (τα Death Mode και Beat School) που μπορούν να τούς απασχολήσουν... άλλο τόσο!

Εξίσου σημαντική, δε, είναι η λειτουργία που επιτρέπει στους ίδιους τους gamers να δημιουργούν "πίστες" δικής τους σχεδίασης, με τα ίδια στοιχεία που έχουν οι κανονικές και εργαλεία ευέλικτα όσο ομολογουμένως... δεν περιμέναμε. Αυτές τις "πίστες" μπορούν στη συνέχεια να τις δημοσιεύσουν στο PlayStation Network για να παίξουν μ' αυτές οι άλλοι gamers, ενώ φυσικά κάθε παίκτης μπορεί να λάβει στο Vita του τις δημιουργίες άλλων. Αν προσθέσει κανείς σε αυτά τόσο την όμορφη παρουσίαση (που φαίνεται υπέροχη στην οθόνη του Vita), όσο και τα μινιμαλιστικά, προσεγμένα γραφικά, αλλά και τον ακριβή έλεγχο, έχει ως σύνολο μία παραγωγή που δεν αφήνει σχεδόν κανένα περιθώριο κριτικής.

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, αναγνωρίζουμε πως το Sound Shapes δεν θα αρέσει σε όλους. Είναι φυσιολογικό: τα διαφορετικά από τα καθιερωμένα, ξενίζουν. Ενίοτε πολύ κόσμο. Θα ήταν όμως λάθος, θεωρούμε, με το κόστος που ζητά ο τίτλος της Quesy Games τόσο χαμηλό, να μην τού δώσουν οι κάτοχοι του Vita μία ευκαιρία: με €12.99 στο PlayStation Store, αποκτούν την έκδοση τόσο του Vita όσο και του PS3 δωρεάν (o τίτλος είναι CrossPlay) και σε αυτήν την τιμή οι συνδρομητές του PlayStation Plus έχουν κι έκπτωση της τάξης του 20%. Και οι πρώτες "πίστες" που έχουν σχεδιάσει άλλοι gamers είναι ήδη διαθέσιμες, για όταν ο παίκτης ολοκληρώσει αυτές του ίδιου το Sound Shapes. Ε, είναι να το σκέφτεσαι και πολύ;

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ