Star Wars Battlefront

Για τους οπαδούς των ταινιών... ό,τι πρέπει - για τους gamers, όμως;

Το Star Wars Battlefront επιδεικνύει... δισταγμούς, ωστόσο, ακόμη και όσον αφορά σε αυτήν την επιλογή "κυρίως-online-και-σε-όποιον-αρέσει". Κάποιος θα πρέπει να "έθεσε στο τραπέζι" κάποια στιγμή ένα "ας το σκεφτούμε λίγο παιδιά, θα ακούσουμε τα εξ αμάξης αν τον φτιάξουμε τον τίτλο μόνο online", οπότε στις επιλογές παιχνιδιού έχει προστεθεί ένα σύνολο προδιαμορφωμένων αποστολών το οποίο μπορεί να παίξει κανείς ενάντια σε αντιπάλους που ελέγχονται από τεχνητή νοημοσύνη. Αυτές είναι σαφώς ευπρόσδεκτες και, αν θέλει να είναι κανείς ακριβοδίακαιος, αποδεικνύονται αληθινά απολαυστικές, πόσο μάλλον όταν τις αντιμετωπίζει κανείς και συνεργατικά με κάποιον φίλο. Δεν παύουν, ωστόσο, να δίνουν την αίσθηση της προσθήκης που "έγινε για να γίνει", όχι αυτής που έγινε βάσει σχεδιασμού.

Τα Missions δεν αφαιρούν φυσικά τίποτε από την αξία της online πλευράς του Battlefront - αυτό, ωστόσο, δυστυχώς το καταφέρνει η περιορισμένη ποικιλία επιλογών παιχνιδιού και διαθέσιμων πεδίων μάχης. Οι εννέα διαφορετικοί τρόποι συμμετοχής στις Δικτυακές μάχες του Battlefront ακούγονται πολλοί, όμως πρακτικά δεν διαφέρουν και τόσο ο ένας από τον άλλο. Αποπνέουν, δε, την ίδια εντύπωση μετά από λίγες ώρες παιχνιδιού, γεγονός που δεν βοηθά στην αντοχή της όλης παραγωγής στο χρόνο. Η Electronic Arts έχει βεβαίως στα πλάνα της πρόσθετο εμπορικό περιεχόμενο (DLC) για το Star Wars Battlefront, τόσο μεμονωμένα όσο και στη μορφή αντιτίμου για το σύνολό του (Season Pass), όμως έχουμε την αίσθηση πως θα μπορούσε να είναι περισσότερο "γενναιόδωρη" με το αρχικό.


Όταν όλα έχουν ειπωθεί, το... "κλειδί" είναι να αποκτήσει κανείς το Star Wars Battefront και να ασχοληθεί μαζί του συνειδητά. Το Battlefront δεν είναι Battlefield. Το Battlefront δεν είναι σεναριακό. Το Battlefront δεν είναι το είδος της παραγωγής που θα "μείνει στην ιστορία" των video games ως all-time classic. Όταν ωστόσο "τρέχει" κανείς με το jet bike του μέσα στο δάσος του Endor ή μάχεται μέσα στα χιόνια του Hoth ενάντια σε ΑΤ-ΑΤ που τραντάζουν το έδαφος πλησιάζοντας, είναι πάρα, πάρα πολύ δύσκολο να μην γελάσει σαν μικρό παιδί σε φάσεις, απολαμβάνοντας μέσα από την μεγάλη κλίμακα των τοποθεσιών, τα απίθανα εφέ και τη συγκλονιστική μουσική αυτήν την μοναδικά κινηματογραφική ατμόσφαιρα των Star Wars. Οι κάτοχοι home cinema, ειδικά, το χρωστούν στον εαυτό τους να βιώσουν σε μεγάλη οθόνη και με μεγάλα ηχεία την ίσως κορυφαία τεχνικά δουλειά της DICE. Το Battlefront δεν θα αντέξει πολύ στο χρόνο, η ψυχαγωγία όμως που μπορεί να προσφέρει σε αυτές τις ώρες είναι αληθινά απολαυστική. Ως τέτοια - και όχι ως "το Battlefield σε έναν γαλαξία πολύ μακριά" που ίσως περίμεναν κάποιοι - προτείνεται... αδίστακτα!

Βαθμολογία: 7 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ