Starhawk

Το... αουτσάιντερ του καλοκαιριού!

Κάτι που θα πρέπει, ωστόσο, να έχουν στα "υπ' όψιν" οι... μοναχικοί παίκτες-κάτοχοι ενός PlayStation3, είναι το γεγονός ότι το Starhawk είναι σχεδιασμένο για να παιχθεί (κυρίως) στο Δίκτυο, με αντιπάλους άλλους παίκτες μέσω PlayStation Network. Το "σεναριακό" τμήμα δεν προσφέρει τόσο "υπόθεση", όσο το όλο υπόβαθρο για το διαστημικό σκηνικό - από εκεί και πέρα χρησιμεύει περισσότερο ως "προπόνηση" για τις Δικτυακές συγκρούσεις παρά για ο,τιδήποτε άλλο. Σε αυτόν τον τομέα, βέβαια, διαπρέπει: τί μπορούν να κάνουν 32 συμμετέχοντες στο ίδιο πεδίο μάχης θα πρέπει να το... δει κανείς για να το πιστέψει, ειδικά με δεδομένο το πόσες επιλογές έχουν σε άμυνα και επίθεση. Η καλή συνεργασία και η φαντασία ανταμοίβονται, προφανώς, όμως οποιοσδήποτε υποψιαζόμαστε ότι μετά από λίγη ώρα ενασχόλησης θα ομολογήσει το... προφανές: είναι η χαοτική ατμόσφαιρα και το στοιχείο του απρόβλεπτου, αυτά που καθιστούν Δικτυακά τόσο απολαυστικό το Starhawk.

Από τα παραπάνω - και με κάποια εμπειρία πια στους κυρίως Δικτυακούς τίτλους - οι φίλοι και οι φίλες του Αθηνόραμα Digital θα περίμεναν ότι το Starhawk δεν μπορεί να διακριθεί στον οπτικοακουστικό τομέα. Σωστά; Λάθος! Αυτό περιμέναμε κι εμείς, όμως ο τίτλος της Sony είναι άκρως εντυπωσιακός σε περιπτώσεις, κινώντας με άνεση μεγάλα αντικείμενα μέσα εκτενή περιβάλλοντα, χωρίς τα πρώτα ή τα δεύτερα να στερούνται λεπτομέρειας. Προσεγμένα είναι και τα εφέ των όπλων, των εκρήξεων κλπ., ενώ αντίστοιχα ποιοτικός είναι και ο ήχος. Ναι, δεν αγγίζουν όλα αυτά το επίπεδο ενός Uncharted 3, αλλά είναι ψηλότερα απ' ότι μάς έχουν συνηθίσει άλλοι τίτλοι του είδους. Ο έλεγχος είναι πολύ καλός, όπως και το bonus περιεχόμενο που αποκαλύπτεται όσο ο παίκτης βελτιώνεται.

Συνολικά, ναι: δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς το γεγονός ότι το Starhawk εκ των πραγμάτων δεν είναι αρκετά "ευρείας αποδοχής" video game, όπως π.χ. ένα Gran Turismo, ώστε να "πουλήσει PS3" για λογαριασμό της Sony. Δεν παύει ωστόσο να είναι ένας απρόσμενα ποιοτικός, σε πολλές περιπτώσεις απίθανα διασκεδαστικός τίτλος που θα προσφέρει αμέτρητες ώρες ενασχόλησης και ψυχαγωγίας στους παίκτες εκείνους που αγαπούν να παίζουν αντίπαλοι με άλλους παίκτες στο Internet. Ανήκει στο είδος των games που στηρίζεται πολύ στην κοινότητα που "χτίζει" γύρω του και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο μεγάλη θα είναι αυτή το επόμενο διάστημα, καθώς και πώς θα την υποστηρίξει η Sony. Για την ώρα, το ίδιο το Starhawk εγκρίνεται!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ