Street Fighter IV PC

Χαλάλι το... "περίμενε"!

Είδος: Fighting
Φορμά: PC
Τιμή: €39,99

Εταιρία: Capcom
Διανομή: CD-Media

Για τους κατόχους ενός PlayStation3 ή ενός Xbox 360, το Street Fighter IV δεν χρειάζεται φυσικά ιδιαίτερες συστάσεις: αποδεικνύοντας ότι ναι, είναι εφικτό να αναβιώσει ένα video game-θρύλος κρατώντας αναλλοίωτη την μαγεία του παρελθόντος αλλά ταυτόχρονα να εμφανιστεί εκμοντερνισμένο και ευθυγραμμισμένο με τις ανάγκες του σήμερα, το SF της νέας εποχής από το Φεβρουάριο μέχρι σήμερα έχει σημειώσει πωλήσεις άνω των 2.5 εκατομμυρίων αντιτύπων - και αξίζει πολύ περισσότερες, όντας τίτλος με αληθινή αντοχή στο χρόνο. Η έκδοση για προσωπικούς υπολογιστές, παρά το γεγονός ότι το coin-op του SFIV (στο οποίο στηρίχθηκαν οι εκδόσεις των PS3 και Xbox 360) είναι αρχιτεκτονικής PC, έρχεται τρίτη και... καθυστερημένη για μία σειρά από λόγους που δεν είναι της παρούσης. Το ερώτημα είναι: άξιζε η νέα έκδοση την έξτρα αναμονή των 4 μηνών και, κυρίως, αξίζει τα χρήματα των PC gamers, που παραδοσιακά δεν είναι ακριβώς οι... θερμότεροι οπαδοί της κατηγορίας των fighting games;

Η απάντηση μπορεί να δοθεί είτε σύντομα, είτε αναλυτικά. Εν συντομία, και πάντοτε κατά την άποψη της στήλης, το Street Fighter IV είναι μία από τις καλύτερες αγορές μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή ένας PC gamer για πολλούς λόγους: ο τίτλος της Capcom είναι μοναδικός στο είδος του για Η/Υ - ας το παραδεχθούμε, ούτε έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια ούτε θα ξαναεμφανιστεί σύντομα fighting game αυτού του διαμετρήματος για PC. Είναι μία πολύ καλή επίδειξη του πόσο όμορφα γραφικά μπορούν να αποδώσουν ακόμη και μέσων δυνατοτήτων συνθέσεις Η/Υ σε σχέση με τα Xbox 360/PS3. Ανάλυση 720p; 1050p, 1080p, 1920p ή ακόμη και... 2560p! Και, καθώς κακό δεν είναι να θυμόμαστε κατά καιρούς από που ξεκίνησε στην πραγματικότητα το online gaming, το SFIV είναι από τους πλέον αντιπροσωπευτικούς τίτλους που μπορεί να απολαύσει κανείς μέσω Games for Windows Live. Έτσι!

Αναλυτικά, τώρα. Το Street Fighter IV για PC προσφέρει όλα όσα είναι παρόντα στις εκδόσεις για Xbox 360 και PS3. Όλους τους χαρακτήρες, όλες τις πίστες μάχης, όλα τα σετ κινήσεων, όλα τα modes, όλα τα bonus, όλα τα unlockables. Όλα. Στο άκρως σημαντικό ζήτημα του ελέγχου, η Capcom έχει μεριμνήσει: ακόμη και με... πληκτρολόγιο μπορεί να παίξει κανείς, ναι, αλλά ο τίτλος αναγνωρίζει απευθείας όλα τα fighting sticks συνδεσμολογίας USB (χρησιμοποιήσαμε το Hori που αξιοποίησε στο Soul Calibur IV του PS3 χωρίς καν την ιδιαίτερη ανάγκη για επαναρύθμιση) καθώς και το joypad της Microsoft για Η/Υ που είναι πανομοιότυπο του Xbox 360. Εννοείται πως χωρίς χειριστήριο είναι απλώς ανέφικτο να παίξει κανείς αξιοπρεπώς (για να μην αναφέρουμε τίποτε σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι να παίξει ενάντια σε καλύτερα "οπλισμένους" PC gamers στο Games for Windows Live).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ