Tearaway Unfolded

Από τη μικρή οθόνη στη μεγάλη, αριστούργημα!

Στο σενάριο, τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η δράση και σε έναν αριθμό από χαρακτηριστικά στοιχεία το Unfolded δεν έχει βέβαια αλλάξει σε σχέση με τον "μικρό του αδελφό", ειδάλλως... δεν θα ήταν Tearaway. Οι παίκτες ελέγχουν έναν από δύο διαθέσιμους χαρακτήρες που πρέπει να διασχίσουν τον υπέροχο, πιστευτό, σαν από χαρτόνι φτιαγμένο κόσμο του τίτλου, αντιμετωπίζοντας εχθρούς, παγίδες και βασικού επιπέδου γρίφους, προκειμένου να τον σώσουν. Η σειρά κάθε τρισδιάστατου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθεί ο παίκτης είναι εν πολλοίς η ίδια με αυτήν του τίτλου στο PS Vita, σε πολλά σημεία τους ωστόσο έχουν ενσωματωθεί νέα στοιχεία (που αξιοποιούν το DualShock4) χωρίς να αλλοιωθεί η υποδειγματική "ροή" της δράσης. Όχι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, αυτό.

Με τη διάθεση του Tearaway για PS4 - το οποίο μπορεί να προϋποθέσει κανείς πως στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι συνδεδεμένο στο Internet μόνιμα - η Media Molecule βρήκε την ευκαιρία να καταστήσει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον και το στοιχείο της κοινότητας (community) γύρω από τον τίτλο αυτό. Τα πράγματα που οι παίκτες δημιουργούν με κινητά ή tablet και "τοποθετούν" εικονικά μέσα στον τίτλο, μπορούν να τα συλλαμβάνουν σε στιγμιότυπα και να τα δημοσιεύουν στον server του απευθείας μέσα από το γραφικό περιβάλλον του παιχνιδιού. Οι υπόλοιποι παίκτες μπορούν στη συνέχεια να επισκεφθούν το επίσημο website που έχει δημιουργήσει η Sony γι' αυτό το σκοπό (γίνεται άνετα και με τον browser του PS4) και να "πάρουν ιδέες" από εκεί για δικά τους σχέδια. Από εκεί, άλλωστε, μπορούν να... εκτυπώσουν και τα αναπτύγματα των χαρακτήρων κι αντικειμένων που συλλέγουν παίζοντας το Tearaway Unfolded, ώστε να τα έχουν και σε υλική μορφή (!).

Κάτω από κανονικές συνθήκες, η αλήθεια είναι πως μάς είναι δύσκολο να προτείνουμε οποιοδήποτε remake παλαιότερου video game σε νέο σύστημα, σε ανθρώπους που έχουν ήδη παίξει το αρχικό. Η συγκεκριμένη δημιουργία της Media Molecule, ωστόσο, αποτελεί εξαίρεση ακριβώς γιατί δεν είναι remake: είναι ο τίτλος που αληθινά αγαπήσαμε στο PS Vita πέρυσι, όπως θα ήταν αν είχε σχεδιαστεί εξ αρχής για το PlayStation4. Ναι, είναι τόσο προσεγμένος - σαν το PS4 να ήταν το... φυσικό του περιβάλλον, με ό,τι αυτό σημαίνει. Όσοι το είχαν παίξει στο PS Vita, με άλλα λόγια, θεωρούμε πως στην μεγάλη τηλεόραση του σαλονιού - και με τις προσθήκες που έχουν γίνει, καθώς και με τις συνεργατικές δημιουργικές δυνατότητες των smartphones ή tablets - θα το απολαύσουν ακόμη περισσότερο.

Για όσους, άλλωστε, δεν είχαν την ευκαιρία ποτέ να ασχοληθούν με το Tearaway, τα πράγματα είναι... ακόμη απλούστερα: κυριολεκτικά "το χρωστούν στον εαυτό τους" να συμπεριλάβουν στη συλλογή τους των games για PS4 το Unfolded, βάσει όχι μόνο τεχνικής αρτιότητας, άψογου ελέγχου και υπέροχης υλοποίησης εν γένει, αλλά κυρίως επειδή κυριολεκτικά δεν υπάρχει άλλο video game στην αγορά που να τού μοιάζει. Ο νοών, νοείτω!

Βαθμολογία: 10 αστεράκια αθηνόραμα digital - top spot

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ