The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

Ένα remake, ένα expansion και ένα... extra

Το gameplay και των δύο "τμημάτων" του Chronicles επικεντρώνεται στην χρήση των σκοτεινών σημείων σε κάθε περιοχή όπου διαδραματίζονται, ώστε ο πρωταγωνιστής να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει προς όφελός του το γεγονός ότι βλέπει στο σκοτάδι. Φυσικά υπάρχουν και αρκούντως πολλά σημεία στα οποία τα φουτουριστικά όπλα (και όχι οι γροθιές ή οι λεπίδες από κοντινή απόσταση) θα αξιοποιηθούν κατά κόρον από τον Riddick - και τα δύο Chronicles ωστόσο σε πανελάχιστες περιπτώσεις μεταβαίνουν στο επίπεδο της απόλυτα καταιγιστικής δράσης στυλ π.χ. Unreal Tournament. Ακόμη και οι επιλογές συμμετοχής πολλών παικτών προσφέρουν μεν τα συνήθη (Deathmatch, Team Deathmatch κλπ.), αλλά προσφέρουν και ένα mode που αξιοποιεί το σκοτάδι και την απόκρυψη, όπως το Pitch Black. Τα Arena και Butcher Bay Riot, από την άλλη, είναι περισσότερο ομαδικά, αλλά με κάποιες ιδιαιτερότητες που τα διακρίνουν σε κάποιο έστω βαθμό από τα αντίστοιχα τυπικά δείγματα επιλογών από άλλους τίτλους του είδους.

Στον τεχνικό τομέα αναμενόμενα βεβαίως υπάρχει μία σχετική ανισορροπία, αφού τους δύο τίτλους που ουσιαστικά απαρτίζουν το "πακέτο" των Chronicles, χωρίζουν πάνω από τέσσερα χρόνια προόδου στα FPS. Το Assault on Dark Athena έχει καλύτερα γραφικά από το Escape from Butcher Bay, και τα δύο ωστόσο έχουν να επιδείξουν όμορφη παρουσίαση (πάντοτε στο πλαίσιο του cult των B-Movies επιστημονικής φαντασίας βέβαια!), ταιριαστό συνοδευτικό soundtrack και ποιοτικά ηχητικά εφέ, καθώς και την... χαρακτηριστική φωνή του Vin Diesel για τον πρωταγωνιστή Riddick στην απόδοση των διαλόγων. Ο χειρισμός δεν παρουσιάζει προβλήματα, ενώ οι όποιες ρυθμίσεις αναμένει να προσφέρονται σε ένα FPS για οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας, είναι όλες παρούσες.

Είναι αλήθεια ότι, από πολλές απόψεις, η πρόταση της Αtari παρουσιάζει ένα σύνολο μάλλον ανομοιογενές: το remake ενός τίτλου ηλικίας σχεδόν 5 ετών, ένα expansion του με σύγχρονο τεχνικό τομέα, και ένα τμήμα multiplayer που δίνει την εντύπωση ότι έχει αναπτυχθεί... ξεχωριστά, είναι αυτό που θα λάβει κανείς αγοράζοντας το Assault on Dark Athena. Οι φίλοι και οι φίλες που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το αρχικό Chronicles of Riddick στο αρχικό Xbox, θα διαπιστώσουν πως η λάμψη του δεν έχει χαθεί - δεν είμαστε βέβαιοι όμως αν και κατά πόσο οι gamers που δεν ανήκουν σ' αυτήν την κατηγορία θα ενθουσιαστούν με τα όσα έχει να προσφέρει το remake και το expansion. Εν κατακλείδι, ώρες ψυχαγωγίας η παραγωγή αυτή μπορεί να προσφέρει, αλλά όχι και να διεκδικήσει θέση ανάμεσα στα κορυφαία FPS του Xbox 360. Σε τιμή ευκαιρίας, ίσως...

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ