The Shoot

Πυροβολώ, χαμογελώ!

Είδος: Shooter
Φορμά: Playstation3
Τιμή: €40,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Όταν μία εταιρεία εισάγει στην αγορά του video gaming - η οποία έχει αναπτύξει συνήθειες δεκαετιών σε πολλά πράγματα - κάτι τόσο σημαντικό όσο ένα νέο σύστημα χειρισμού, αναμενόμενο είναι τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτιδες ανεξάρτητες εταιρείες να επενδύσουν στην αρχική περίοδο εμφάνισής του στα ράφια σε τίτλους που επιδεικνύουν τί μπορεί να κάνει, όχι όμως σε βάρος της διασκέδασης αυτής καθ' αυτής. Δεν έχει νόημα ο εντυπωσιασμός, όταν... δυσκολεύει! Το Time Crisis: Razing Storm αξιοποιεί το PlayStation Move με αυτή τη συλλογιστική, μεταμορφώνοντας στο απλούστερο εικονικό αντικείμενο για video games: ένα όπλο. Ολοφάνερα όμως υπάρχει χώρος και για έναν τίτλο σκοποβολής με χαμηλότερα επίπεδα βίας, που απευθύνεται κυρίως σε νεαρές ηλικίες και οικογένειες που θέλουν να διασκεδάσουν μαζί. Αυτός ακριβώς ο τίτλος είναι το The Shoot.

Ο παίκτης συμμετέχει σε ένα είδος κινηματογραφικής παραγωγής ως κασκαντέρ που ειδικεύεται σε σκηνές δράσης. Θα πρέπει λοιπόν να επιζήσει όχι μόνο από τις σφαίρες των αντιπάλων, αλλά και από τις... φωνές του σκηνοθέτη - ο οποίος είναι και ο κριτής των επιδόσεών του - αποφεύγοντας τα αντίπαλα πυρά ή άλλα αντικείμενα που κινούνται προς το μέρος του με όχι ακριβώς καλές προθέσεις. Κάθε ένα από τα πέντε διαφορετικά "σετ" αποτελείται από τέσσερις σκηνές που εμφανίζονται διαδοχικά. Αν μπορούσε να περιγράψει κανείς τον τρόπο εμφάνισης των αντιπάλων, θα τον παρομοίαζε με τα αντίστοιχα παιχνίδια σκοποβολής στα πάρκα αναψυχής: οι εχθροί αποτελούν ξύλινα ομοιώματα και κινούνται πάνω σε πλατφόρμες, οι οποίες είτε τους φέρνουν στο προσκήνιο, είτε τους σέρνουν στο παρασκήνιο.

Ο παίκτης κινείται αυτόματα πάνω σε "ράγες" - χωρίς δηλαδή να χρειάζεται να ελέγξει την πορεία του χαρακτήρα με κάποιο τρόπο - και καλείται να δείξει τις ικανότητές του είτε κάτω από την πίεση χρόνου είτε βάσει των ποσοστών ευστοχίας. Οι συνεχιζόμενες επιτυχίες στη στόχευση έχουν ως αποτέλεσμα και την επίτευξη bonus στο τέλος κάθε επιπέδου. Ξεκινώντας με απλά βήματα στόχευσης, ο παίκτης θα κληθεί να αντιμετωπίσει έως και 10 αντιπάλους ταυτόχρονα, ενώ θα πρέπει να έχει πάντα την προσοχή του τεταμένη, έτσι ώστε να μην τραυματίσει κάποιον αθώο πολίτη. Έχει, δε, ενίοτε τη δυνατότητα να πυροδοτήσει εκρήξεις στοχεύοντας σε ειδικά εκρηκτικά βαρέλια ή σωλήνες αερίου, ώστε να καταστρέψει με αυτό τον τρόπο πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα.

Η διαφορά του The Shoot από άλλα αντίστοιχα games σκοποβολής εντοπίζεται στην εξαιρετική χρήση του PlayStation Move. Η παραμικρή κίνηση μεταφέρεται σε πραγματικό χρόνο στον τίτλο, ενώ η συμμετοχή του νέου χειριστηρίου υλοποιείται με πολλούς τρόπους: πέραν της στόχευσης των αντιπάλων, ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει σε διάφορα σημεία το κύριο χειριστήριο του PlayStation Move ώστε π.χ. να δώσει έξτρα ώθηση σε ένα όχημα που κινείται πάνω σε ράγες ή ακόμη και να αποφύγει τα εχθρικά πυρά, οδηγώντας το χαρακτήρα σε κινήσεις αποφυγής προς τα δεξιά, αριστερά ή κάτω. Χώρος για εφησυχασμούς δεν υπάρχει, αφού πολλοί αντίπαλοι αν παραμείνουν "ζωντανοί" για πάνω από 3-4 δευτερόλεπτα στο σημείο εμφάνισής τους, στρέφονται προς τον πρωταγωνιστή και είτε εκτοξεύουν αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη, είτε ανοίγουν και πάλι πυρ εναντίον του!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ