The Sims 3

Τρίτο και καλύτερο

Από την άλλη, φυσικά, υπάρχει και το διευρυμένο περιβάλλον, καθώς και η online πλευρά του The Sims 3. Η αρχή για ένα πλαίσιο αλληλεπίδρασης και... εκτός σπιτιού είχε γίνει με το The Sims 2, στο νέο όμως οι παίκτες έχουν στη διάθεσή τους πρακτικά μία ολόκληρη πόλη για να εξερευνήσουν, καθώς και συγκεκριμένες τοποθεσίες έξω από αυτήν: παντού ανοίγονται πολυάριθμες (και συχνά ξεκαρδιστικές) ευκαιρίες για το Sim του παίκτη να έλθει σε επαφή με άλλα, χωρίς μάλιστα να υφίστανται πολλοί περιοριστικοί κανόνες σχετικά με το τί θα συμβεί κάτω από ποιές συνθήκες. Οι online δυνατότητες του τίτλου, άλλωστε, επιτρέπουν στους gamers να μοιραστούν Δικτυακά υλικό που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει, καθώς και τα... κατορθώματά τους σε screenshots και video, εξασφαλίζοντας θεωρητικά αμέτρητες ώρες ενασχόλησης με το νέο The Sims. Χρόνο να έχει κανείς... και η κοινότητα της σειράς, ιδιαίτερα ενεργή, είναι βέβαιο ότι μέσα από τις λειτουργίες αυτές θα επεκτείνει την αντοχή του τίτλου στο χρόνο σε επίπεδα εκπληκτικά.

Ιδιαίτερης μνείας αξίζει και η πρόοδος που έχει σημειώσει το The Sims 3 στον τεχνικό τομέα. Τα γραφικά αξιοποιούν τις δυνατότητες της 3D απεικόνισης περισσότερο από ποτέ και, παρ' ότι όχι συγκρίσιμα με του... Crysis ακριβώς, είναι πολύ λεπτομερέστερα και χαρακτηρίζονται από περισσότερη ποικιλία σε σχέση με αυτά προηγούμενων εκδόσεων. Ο ήχος παραμένει στα ίδια επίπεδα, ωστόσο, με τη συνηθισμένη (βαρετή) όμως μουσική των The Sims να μπορεί να αντικατασταθεί με αυτήν που έχει ο χρήστης στο σκληρό του δίσκο και μεγαλύτερη γκάμα στην επιλογή της φωνής κάθε εικονικού χαρακτήρα. Το περιβάλλον χειρισμού έχει επίσης βελτιωθεί και εκμεταλλεύεται περισσότερο τις υψηλές αναλύσεις, ενώ ο τίτλος προσφέρει όλες τις απαραίτητες επιλογές για να τον προσαρμόσει κανείς στο εκάστοτε PC (οι απαιτήσεις του πάντως είναι αρκετά χαμηλές ώστε να μπορεί να παιχθεί σε μέσης δυναμικότητας Η/Υ και πάρα πολλά laptops).

Από κάθε άποψη, λοιπόν, το The Sims 3 αξίζει το χαρακτηρισμό του σχεδόν ιδανικού sequel: διορθώνει όλα τα κακώς κείμενα του προκατόχου του, δεν αλλοιώνει κανένα από τα θετικά του, φέρνει νέα στοιχεία στο προσκήνιο και βελτιώνει τον τεχνικό του τομέα αισθητά. Αν έπρεπε να έχουμε οπωσδήποτε ένα παράπονο, αυτό θα αφορούσε τα extras του τίτλου: το The Sims 3 έχει καταφανώς σχεδιαστεί ώστε να... εχμ... ενθαρρύνει την online αγορά πρόσθετου περιεχομένου από την Electronic Arts, ενώ είμαστε βέβαιοι ότι και καινούργια expansion packs είναι... ήδη στο πρόγραμμα, ακόμη κι αν μιλάμε μόνο για αναβαθμίσεις των γνωστών για το The Sims 2. Τουλάχιστον αυτό δεν μας ενοχλεί ιδιαίτερα από τη στιγμή που (α) η παραγωγή περιλαμβάνει ούτως ή άλλως πάρα πολύ υλικό στην αρχική της εμπορική μορφή και (β) οι παίκτες μπορούν πάντοτε να αναζητήσουν δωρεάν υλικό μέσα από την μεγάλη Δικτυακή κοινότητα του τίτλου. Συνιστάται για αγορά ανεπιφύλακτα, λοιπόν, όχι μόνο για τους θιασώτες της σειράς (αυτοί πιθανώς το έχουν εγκαταστήσει) αλλά για κάθε PC gamer. Και δεν μπορεί να το πει κανείς για πολλούς τίτλους πλέον αυτό, σωστά;

Βαθμολογία: 10 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ