Uncharted 2

Συναρπαστικό, τηλεοπτικό, αποκλειστικό

Είδος: Action Adventure
Φορμά: Playstation3
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί τα τελευταία χρόνια για το "κινηματογραφικό gaming", όπως αυτό εκπροσωπείται από τίτλους που δανείζονται στοιχεία παρουσίασης και σκηνοθεσίας από τις σύγχρονες ταινίες, ώστε να δημιουργήσουν εκείνη την εντύπωση του... Holywood blockbuster που δείχνει να αρέσει σε πολύ κόσμο. Το αν και κατά πόσο θα έπρεπε να το επιδιώκουν με τόσο ζήλο παραμένει συζητήσιμο, κάποια games πάντως κατάφεραν να αποδώσουν την σινε-αίσθηση με τρόπο πολύ πιο ενδιαφέροντα απ' ότι άλλα. Και η πολυαναμενόμενη, κορυφαία παραγωγή της Sony για φέτος, το Uncharted 2, επιτυγχάνει τη σινε-αίσθηση όπως ελάχιστα άλλα games σήμερα... κατορθώνοντας όμως να το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: αυτόν που δεν αποσπά την προσοχή από το παιχνίδι αυτό καθ' αυτό.

Το νέο Uncharted δεν απομακρύνεται πολύ από το μοτίβο του προκατόχου του - και αυτό αποδεικνύεται εν τέλει θετικό, καθώς η ομάδα δημιουργίας του, η Naughty Dog, κράτησε ανέπαφα όλα τα πράγματα της πρώτης περιπέτειας που λειτουργούσαν άψογα και επέκτεινε ή βελτίωσε όλα τα υπόλοιπα. Ως πρωταγωνιστής επιστρέφει ο διάσημος πια Nathan Drake, ο οποίος εμπλέκεται στην αναζήτηση ενός αρχαίου κειμηλίου με μυστηριώδεις δυνάμεις που δεν πρέπει να πέσει στα χέρια ενός παρανοϊκού εγκληματία. Αν τα παραπάνω θυμίζουν ελαφρώς... Tomb Raider, είναι όντως έτσι, αν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού η έμφαση βρίσκεται ξανά περισσότερο στη δράση απ' ότι στην εξερεύνηση ή τους γρίφους.

Οι παίκτες καλούνται, λοιπόν, να επιστρέψουν σε ένα "κυνήγι θησαυρού" που λαμβάνει χώρα σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, ελέγχοντας τον Drake και συνοδευόμενοι από μία σειρά δευτερευόντων χαρακτήρων (ναι ναι... και μία femme fatale). Το Uncharted 2 εναποθέτει στη διάθεση των gamers ευρεία ποικιλία όπλων (κάποια άκρως εντυπωσιακά) και σχεδόν... ανεξάντλητους αντιπάλους για να εξολοθρεύσει με αυτά. Σημαντικό ρόλο συνεχίζει να παίζει η κάλυψη πίσω από στοιχεία του περιβάλλοντος - που η Naughty Dog δανείστηκε από την Epic και τα Gears of War - περισσότερο ενδιαφέροντα είναι όμως τα νέα στοιχεία απόκρυψης (stealth), καθώς αποδεικνύονται απολύτως απαραίτητα στα τελευταία, πάρα πολύ δύσκολα επίπεδα του τίτλου. Ο Drake, άλλωστε, διατηρεί τόσο τις ικανότητες μάχης σώμα με σώμα που είχε, όσο και τις ακροβατικές, που χρησιμεύουν στη μετάβαση σε δύσκολα σημεία του περιβάλλοντος όταν αυτό απαιτείται.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ