Wii Sports Resort

Περισσότερη ακρίβεια, πιο πολλή διασκέδαση

Είδος: Party
Φορμά: Wii
Τιμή: €49,99

Εταιρία: Nintendo
Διανομή: Nortec

Το Wii Sports είναι ο πιο επιτυχημένος τίτλος του Wii και πιθανότατα το video game που έχει παιχθεί περισσότερο από κάθε άλλο στο σύστημα της Nintendo. Γιατί; Μα, επειδή κάθε Wii συνοδεύεται από ένα αντίτυπό του, φυσικά - είναι ο τρόπος με τον οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων της ιδιότυπης πρότασης της ιαπωνικής εταιρείας ήλθε για πρώτη φορά με το χειριστήριο Wiimote και τη διαφορετική αίσθηση που αυτό προσφέρει σε σχέση με τα παραδοσιακά joypad. Από αυτήν την πλευρά, ο διάδοχός του είναι σαφώς ο καταλληλότερος για να φέρει τόσο το ίδιο κοινό, όσο και καινούργιο με τον... διάδοχο του Wiimote, το WiiMotion Plus, το οποίο συνδέεται στο πρώτο και παρέχει στο Wii περισσότερη ακρίβεια στην ανίχνευση της κίνησης και της "σκόπευσης" στην οθόνη. Είναι λοιπόν το νέο Wii Sports εκείνη η συλλογή από mini-games που αναδεικνύει αποτελεσματικά το Wii MotionPlus και πώς αποδίδει, πρακτικά πλέον, το βελτιωμένο χειριστήριο;

Όσον αφορά στο Sports Resort αυτό καθ' αυτό, η "συνταγή" παραμένει σε γενικές γραμμές αυτή του αρχικού Wii Sports: οι παίκτες έχουν στη διάθεσή τους μία σειρά από διαφορετικά mini-games, τα οποία μπορούν να παιχθούν είτε... μοναχικά είτε ανταγωνιστικά - κάποια από αυτά θυμίζουν τα αντίστοιχα του Wii Sports, κάποια όχι. Το μπόουλινγκ και το γκολφ είναι ουσιαστικά ίδια, για παράδειγμα, και το πινγκ-πονγκ μοιάζει με το τένις, όμως άλλες δραστηριότητες ή αθλήματα, όπως το ποδήλατο, το μπάσκετ ή το... φρίσμπι έχουν τελείως διαφορετική αίσθηση και στυλ. Ανάμεσα στα 12 διαθέσιμα η στήλη διασκέδασε περισσότερο με την τοξοβολία, την ξιφασκία και το μπάσκετ και πολύ λιγότερο με την ελεύθερη πτώση ή τα κανώ, όλα είναι ωστόσο θέμα προσωπικού γούστου. Αυτό που... δεν είναι τέτοιο θέμα είναι το γεγονός ότι, ακριβώς όπως και στο Wii Sports, το Sports Resort παίζεται απείρως πιο ευχάριστα με παρέα παρά μοναχικά. Παρατηρήσαμε επίσης ότι ο τίτλος μας υποχρέωσε κατ΄επανάληψη να "ευθυγραμμίσουμε" (calibrate) τα χειριστήρια - ίσως δεν κάναμε κάτι καλά, ίσως η αυξημένη ευαισθησία του Motion Plus το απαιτεί, ήταν όμως αρκετές οι φορές ώστε να καταλήξει ενοχλητικό σε περιπτώσεις.

Και όσον αφορά το Wii Motion Plus; Προσφέρει το νέο περιφερειακό της Nintendo, που προσαρμόζεται "γύρω" από το υπάρχον Wiimote των κατόχων Wii, όντως πιο ακριβή, φυσικό έλεγχο στα games; Η απάντηση είναι: ναι, αλλά και... εξαρτάται. Με άλλα λόγια: ναι, όταν ένας τίτλος είναι καλοπρογραμματισμένος και έχει προσεκτικά δημιουργηθεί ώστε να εκμεταλλεύεται σωστά το Motion Plus, η διαφορά στo χειρισμό είναι εμφανής. Στο Sports Resort, για παράδειγμα, το Motion Plus όντως προσφέρει πειστικότερο έλεγχο, πιο ακριβή από αυτόν που είχαμε συνηθίσει από το Wiimote - σε βαθμό που να μπορεί να πει κανείς ότι αυτό είναι το επίπεδο ελέγχου που είχε υποσχεθεί αρχικά η Nintendo και όχι αυτό που είχαμε μέχρι τώρα. Από την άλλη, το αν το Motion Plus "δουλεύει" γενικότερα... εξαρτάται, ακριβώς επειδή δεν το έχουμε δει ακόμη σε πολλά games (μόνο στο Grand Slam Tennis της ΕΑ) και δεν είμαστε βέβαιοι ότι μπορεί να κάνει τόση διαφορά σε όλα τα είδη των τίτλων που μπορούμε να σκεφτούμε. Σε βάθος χρόνου, και με πιο πολλά νέα games στη διάθεσή μας, θα είμαστε σε θέση να εκφέρουμε ασφαλέστερα γνώμη για το νέο περιφερειακό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ