Beyond: Two Souls

Ποιοτική επανέκδοση, παραγωγή... κινηματογραφική

Είδος: Action Adventure
Τιμή: €29,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Παρατηρώντας κανείς πως το 2015 η Sony διέθεσε στο κοινό του PlayStation4 περισσότερες βελτιωμένες επανακυκλοφορίες παλαιότερων επιτυχιών παρά καινούργιες, original παραγωγές, είναι εύκολο να δυσανασχετίσει ίσως με τους Ιάπωνες. Αυτό ακριβώς είχαμε κάνει άλλωστε κι εμείς νωρίτερα στη χρονιά, μετρώντας τα remakes του PS4 από τίτλους του PS3 και του PS Vita. Βαθμιαία, ωστόσο, η Sony - κυκλοφορώντας την μία αριστοτεχνική μεταφορά μετά την άλλη και την άλλη - όχι μόνο δικαιολόγησε την επιλογή της αυτή, μα κατάφερε ν' αλλάξει και τη γνώμη μας: ναι, μερικοί top, αληθινά ξεχωριστοί τίτλοι από την βιβλιοθήκη της τελικά έχει νόημα να παιχθούν στο PS4 από το κοινό που δεν είχε ούτε PS3 ούτε PS Vita (κοινό που αριθμεί κάποια εκατομμύρια καταναλωτών βάσει των ερευνών της). Και το... σερί αυτό των AAA remakes "κλείνει" φέτος με το εντυπωσιακότερο όλων από πλευράς οπτικοακουστικής. Πρόκειται για το Beyond: Two Souls, το οποίο δικαιούται επαναξιολόγησης, αν μη τί άλλο και μόνο βάσει αυτού του γεγονότος.

Πρωταγωνίστρια του τίτλου είναι μία νεαρή κοπέλα, η Jodie, η οποία από μικρό παιδί συνδέεται ψυχικά με τον Aiden: μία οντότητα αόρατη, άμορφη σαν καθαρή ενέργεια, η οποία όμως μπορεί να αλληλεπιδράσει άμεσα με το γύρω περιβάλλον της και μάλιστα με τρόπo ισχυρότατο. Η Jodie μεγαλώνει έτσι υπό την επίβλεψη ενός ειδικού επιστήμονα που προσπαθεί να αναλύσει (με ό,τι αυτό συνεπάγεται αργότερα) τη σχέση της με την αόρατη οντότητα και ο παίκτης παρακολουθεί το κορίτσι αυτό σε διάφορες φάσεις της ζωής του, όπου σημαντικά γεγονότα διαμορφώνουν το χαρακτήρα και τις επιθυμίες του.


Με το σενάριο εξ ορισμού να μην έχει γραμμικό χαρακτήρα αλλά τη μορφή flashbacks, η δημιουργός Quantum Dream έχει την ευκαιρία να εισάγουν με ελεγχόμενο τρόπο τον παίκτη στους μηχανισμούς του τίτλου. Αυτοί είναι ουσιαστικά δύο: (α) η καθοδήγηση της Jodie σε τρισδιάστατο περιβάλλον με την κάμερα που καλύπτει τη δράση να μετακινείται "βολικά" και "έξυπνα" (συνήθως επιτυχημένα), αλλά και (β) η καθοδήγηση του Aiden ώστε αυτός να επιτύχει μία σειρά από πράγματα αλληλεπιδρώντας με το περιβάλλον και άλλους χαρακτήρες. Προκειμένου να μην "προδώσουμε" μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του Beyond, δεν θ' αναλύσουμε με ποιούς τρόπους ο Aiden μπορεί να βοηθήσει την Jodie και πώς η συνεργασία τους μπορεί να επιτύχει συγκεκριμένα πράγματα - θα πούμε, απλώς, πως έως το τέλος του τίτλου οι παίκτες θα έχουν περάσει από το... "απλό" στάδιο της επιστημονικής φαντασίας σε αυτό ενός υπερφυσικού θρίλερ. Ίσως και πέρα από αυτό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ