Drive Club

Αξιόλογη παραγωγή, χαμένη ευκαιρία

Η θετική εντύπωση που δημιουργεί ο τίτλος της Evolution με τη "γενναιόδωρη" διαχείριση του περιεχομένου του επεκτείνεται και σε άλλα σημαντικά πράγματα. Ο χειρισμός, για παράδειγμα, είναι πολύ καλός: χωρίς να προσπαθεί να είναι "ρεαλιστικός", είναι αρκετά δύσκολος ώστε να μην χρειάζεται προσοχή και μαεστρία σε όλα τα δύσκολα σημεία ενός αγώνα, παραμένοντας και αληθοφανής όσο χρειάζεται ώστε να αποδίδει τη διαφορά στην αίσθηση της οδήγησης ανάμεσα στα διάφορα οχήματα. Ομολογουμένως "συγχωρεί" συγκρούσεις με άλλα αυτοκίνητα και λάθη στις στροφές που σε άλλα racing games θα σήμαιναν απώλεια των τριών πρώτων θέσεων το λιγότερο, όμως αυτή η επιλογή της Evolution συντελεί στην καλύτερη "ροή" κάθε αγώνα και επιτρέπει να μην χάνεται συχνά η ποθητή αίσθηση της ταχύτητας - η οποία αποδίδεται στο Drive Club εξαιρετικά, ειδικά με τα super cars που γίνονται διαθέσιμα από τις πρώτες 7-8 ώρες ενασχόλησης και μετά.

Μελετημένη εμφανίζεται και η τεχνητή νοημοσύνη των αντίπαλων οδηγών: ναι μεν δεν... "αυτοσχεδιάζουν" εύκολα (ακολουθούν συχνότερα την ιδανική γραμμή εισόδου/εξόδου στις στροφές απ' ότι όχι), όμως δεν διστάζουν ούτε να συγκρουστούν με το αυτοκίνητο του παίκτη αν αυτό σημαίνει πως θα τον βγάλουν από την πορεία του, ούτε να κάνουν δύσκολες και ριψοκίνδυνες προσπεράσεις. Είναι, δε, αρκετά ικανοί και επιθετικοί ώστε, αν ο παίκτης περάσει στην πρώτη θέση και αποκτήσει κάποιο προβάδισμα από αυτούς, να μην βρίσκονται ποτέ αρκετά μακριά ώστε να του "χαρίσουν" τη νίκη: και σε αυτές τις περιπτώσεις ένα λάθος σε μία δύσκολη στροφή συνήθως αρκεί για να... "έχουμε δράματα" κοντά στη γραμμή του τερματισμού!


Δεν είναι, άλλωστε, καθόλου δύσκολο να εντυπωσιαστεί κανείς από τα πρώτα κιόλας λεπτά ενασχόλησης με το Drive Club βάσει του τεχνικού του τομέα. Τα γραφικά του δεν είναι μόνο πανέμορφα και προσεγμένα, αλλά κινούνται ομαλότατα και έχουν μία "φυσικότητα" πρωτόγνωρη στον τρόπο που αποδίδουν τα αμαξώματα των αυτοκινήτων, τον φωτισμό του περιβάλλοντος και άλλα "δύσκολα" άλλοτε στοιχεία. Ο ήχος είναι επίσης ποιοτικός, με πειστικά εφέ και καλή μουσική επένδυση, ενώ οι ρυθμίσεις και οι επιλογές που προσφέρονται είναι επαρκέστατες. Η παρουσίαση είναι ομολογουμένως "σπαρτιάτικη" και το όλο περιβάλλον χρήσης του τίτλου απλοϊκό... αλλά και οι δύο επιλογές ήταν ολοφάνερα συνειδητές, ώστε να "στέκονται" όσο το δυνατόν λιγότερα πράγματα ανάμεσα στην "είσοδο" στο Drive Club και στην πρώτη αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη ενός αγώνα. Δεν χωρά αμφιβολία πως έχει γίνει πολλή και προσεκτική δουλειά εκ μέρους της Evolution - εξαιρώντας, δυστυχώς, έναν συγκεκριμένο τομέα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ