Εchochrome ΙΙ

Παίζοντας με σκιές και... Move!

Ο τεχνικός τομέας του νέου τίτλου της Sony κινείται σε παρόμοια επίπεδα με τον προκάτοχό του, έχοντας ωστόσο να επιδείξει σειρά βελτιώσεων σε διάφορους τομείς. Το "βάθος" της τρίτης διάστασης στους χώρους, για παράδειγμα, αποδίδεται πειστικότερα και φυσικά οφείλεται τόσο στις δυνατότητες απεικόνισης του PlayStation3, οι οποίες είναι κλάσεις ανώτερες αυτών του PSP, όσο και στην υψηλή ευκρίνεια αυτή καθ' αυτή. Οι κινήσεις με το κύριο χειριστήριο του PlayStation Move μεταφέρονται με ακρίβεια, ώστε ο παίκτης να είναι σε θέση να τοποθετήσει το φακό ακριβώς στο σημείο που θέλει. Η μουσική που συνοδεύει τη δράση είναι καλοδιαλεγμένη, ενώ τα ηχητικά εφέ που αποδίδουν τις ενέργειές του παίκτη - άλματα, πτώσεις κλπ. - δεν είναι... του εντυπωσιασμού, αλλά απολύτως λειτουργικά. Είναι μεν, με άλλα λόγια, ένα hi-def Echochrome, αλλά φροντισμένο και στο επίπεδο ποιότητας που περιμένει κανείς από ένα τίτλο της Sony.

To νέο Echochrome προσφέρει μεγάλη γκάμα επιπέδων - πάνω από 100 διαφορετικά - οπότε η αντοχή του τίτλου στο χρόνο είναι, εν πολλοίς, εξασφαλισμένη. Το επίπεδο δυσκολίας και... αντίστασης ανεβαίνει σταδιακά, υπάρχουν δε και πολλά σημεία που σίγουρα θα... ταλαιπωρήσουν ακόμη και βετεράνους της παραγωγής για PSP, υποχρεώνοντάς τους να προσπαθήσουν ξανά και ξανά για να προχωρήσουν. Πέραν του τμήματος αυτού, μάλιστα, το Εchochrome ΙΙ προσφέρει και το αντίστοιχο... δημιουργικό: με τα εργαλεία που προσφέρονται οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα σύνθεσης νέων επιπέδων και δημοσίευσής τους στο PlayStation Network. Αντιστοίχως, οι gamers μπορούν να αναζητήσουν τα νέα αυτά επίπεδα μέσα από την επιλογή του World Mode και να διαπιστώσουν πού κινούνται οι επιδόσεις τους μέσα από τους καταλόγους της παγκόσμιας κατάταξης (leaderboards).

Ένας πλήρης, προσεγμένος, τεχνικά άρτιος τίτλος λοιπόν. Το ερώτημα είναι: μπορεί το Εchochrome ΙΙ (α) να ξεχωρίσει ανάμεσα σε έναν αριθμό από άλλα πολύ καλά puzzle games που διατίθενται μέσω του PlayStation Store και (β) να προσφέρει μία διαφορετική ψυχαγωγική εμπειρία με τη χρήση του PlayStation Move, από αυτήν που μπορούμε να βρούμε σε άλλους συμβατούς με αυτό τίτλους του PS3; Η απάντηση είναι ναι και... ναι. Το gameplay του συγκεκριμένου τίτλου δεν μπορεί να το βρει κανείς πουθενά αλλού και, αν μη τί άλλο, η πρωτότυπη, μοναδική εντύπωση που δημιουργούσε στην έκδοση του PSP πολλαπλασιάζεται επί... ο,τιδήποτε σε μία μεγάλη οθόνη και γραφικά επιπέδου PS3. O χειρισμός με το Move, δε, έχει τελείως διαφορετική αίσθηση από αυτήν όλων σχεδόν των άλλων τίτλων που έχουμε παίξει και το αξιοποιούν. Διαθέτοντας περισσότερο περιεχόμενο κι επιλογές από τον φορητό του συνάδελφο - αλλά τιμή υποπολλαπλάσια, στα €13 μόλις - το Echochrome II δεν αφήνει πολλά περιθώρια για... αντιρρήσεις. Cult, αλλά με την καλή έννοια!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ