Far Cry Primal

Διαφορετικό, πειραματικό, διασκεδαστικό

Όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί κανείς βάσει του προϊστοικού σκηνικού, οι συγκρούσεις σώμα με σώμα στο Far Cry Primal είναι σκληρές και αιματηρές - παραδόξως πολύ περισσότερο ενδιαφέρουσες αυτές του παίκτη με τα άγρια θηρία, παρά με τους πολεμιστές των άλλων φυλών, που επιδεικνύουν μάλλον χαμηλό δείκτη τεχνητής νοημοσύνης. Σε όλες τις περιπτώσεις, πάντως, πολύτιμος κι ενδιαφέρων αποδεικνύεται ο πρωτότυπος μηχανισμός της "εξημέρωσης" που επιτρέπει στον παίκτη να αξιοποιήσει ως συντρόφους λύκους, τίγρεις, αρκούδες και άλλα ζώα κατά τη διάρκεια των αποστολών και των συγκρούσεων. Στη... λογική του είναι κάπως απλοϊκός ο μηχανισμός αυτός μεν, όμως προσθέτει ένα επίπεδο αλληλεπίδρασης και τακτικής που άλλες παραγωγές του είδους δεν προσφέρουν.

Στον τεχνικό τομέα η Ubisoft έχει κάνει έξοχη δουλειά: παρά την μεγάλη του έκταση, το φυσικό προϊστορικό περιβάλλον του Primal παρουσιάζεται με γραφικά που επιδεικνύουν αξιοθαύμαστο επίπεδο λεπτομέρειας και προσεγμένο φωτισμό. Από τους χαρακτήρες οι σμαντικότεροι είναι υπέροχα σχεδιασμένοι ενώ άλλοι προφανώς περισσότερο... "γενικόλογα", όμως την παράσταση "κλέβουν" ολοφάνερα τα... άγρια θηρία, που εμπνέουν δέος με όλη την έννοια της λέξης ενίοτε. Ο συνοδευτικός ήχος είναι επίσης καλομελετημένος και προσεγμένος (ειδικά στα... σχεδόν ανυπόφορα πειστικά εφέ των συγκρούσεων), ενώ ο έλεγχος δεν δημιουργεί προβλήματα και οι επιλογές/ρυθμίσεις που προσφέρονται είναι επαρκείς. Πρόκειται για μία από τις οπτικοακουστικά περισσότερο εντυπωσιακές παραγωγές του PS4 που έχουμε δει φέτος (σε αυτήν την έκδοση βασίζεται η παρούσα αξιολόγηση), αν και οι κάτοχοι ισχυρών PC μπορούν να προσβλέπουν σε ακόμη καλύτερα γραφικά.


Όταν όλα έχουν ειπωθεί, το Far Cry Primal αποπνέει την αίσθηση (α) ενός "μεταβατικού" τίτλου, αυτού δηλαδή που αναλαμβάνει να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού αμείωτο μέχρις ότου η Ubisoft προxωρήσει στην ανάπτυξη ενός μεγαλύτερου, "πλήρους" Far Cry 5 και (β) ενός "πειράματος", με την έννοια της παραγωγής που δοκιμάζει κάτι νέο... διερευνητικά. Αν οι gamers τηρήσουν θετική στάση και αντιμετώπιση σε αυτήν την εστιασμένη, διαφορετική ψυχαγωγική εμπειρία του Primal, ίσως οι Γάλλοι αποφασίσουν πως έχει νόημα η δημιουργία περισσότερων τέτοιων θεματικών Far Cry "light" στο μέλλον. Μέσα από αυτό το πρίσμα το Primal αξίζει προσοχής και υποστήριξης - όπως, φυσικά, και για το γεγονός ότι ναι μεν στερείται πολλών de facto στοιχείων από μεγάλες ΑΑΑ παραγωγές, αλλά δεν παύει να είναι αληθινά διασκεδαστικό σε πολλά σημεία. Διατηρώντας τις προσδοκίες του κανείς υπό έλεγχο, είμαστε βέβαιοι ότι θα το απολαύσει όπως τού αναλογεί. Με αυτόν τον όρο, προτείνεται!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ