Forza MotorSport 7

Τεχνική υπεροχή, άφθονο περιεχόμενο, μερικά παράπονα

Στις Δικτυακές επιλογές παιχνιδιού, πάντως, η Turn10 τα έχει καταφέρει για άλλη μια χρονιά περίφημα: παρά την απουσία συστήματος ουσιαστικής τιμωρίας για όσους επιλέγουν να... "παίξουν συγκρουόμενα" στις αγωνιστικές πίστες εις βάρος των άλλων παικτών, το υψηλό επίπεδο ποιότητας της ίδιας της κοινότητας που έχει συγκεντρωθεί γύρω από τα Forza MotorSport και ασχολείται μεθοδικά με αυτά - καθώς και ο σαφέστατα περισσότερο "ελεύθερος" χαρακτήρας του γενικότερα - καθιστούν την έλλειψη αυτή σχεδόν αμελητέα.

Ο χαρακτήρας αυτός των Forza MotorSport, άλλωστε, είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο η σειρά έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια. Η επιλογή της Microsoft να απευθυνθεί τόσο στους εικονικούς... "οδηγούς του Σαββατοκύριακου", παίκτες που ασχολούνται με τα racing games ευκαιριακά, όσο και στους... εικονικούς Michael Schumacher αυτού του κόσμου που αφιερώνουν πάρα πολύ χρόνο στην τελειοποίηση της οδήγησής τους, αποδείχθηκε επιτυχής. Ακόμη και η ενσωμάτωση του συστήματος τεχνητής νοημοσύνης των Drivatars για τους αντίπαλους οδηγούς, το οποίο υποτίθεται πως στηρίζεται σε πραγματικά δεδομένα οδήγησης των παικτών, είναι μεν προβληματική σε σημεία, δεν παύει ωστόσο να χαρίζει στο Forza MotorSport "προσωπικότητα" που κάποτε του έλειπε.


Εν κατακλείδι: άλλες προτάσεις στην αγορά των racing games με μεγαλύτερη ποικιλία αγώνων ή περισσότερο εξελιγμένους μηχανισμούς οδήγησης υπάρχουν, ναι. Και είναι εύκολο να εκφράσει κανείς προβληματισμό ή και διαμαρτυρία για τα prize crates (κοινώς loot boxes) που έγιναν... "με το έτσι θέλω" βασικό δομικό στοιχείο της όλης ενασχόλησης με το Forza MotorSport. Όμως είναι εξίσου εύκολο να υποστηριχθεί ότι το FM7 είναι το πλέον ολοκληρωμένο μέλος της σειράς αυτής της Microsoft, ότι είναι κορυφαίο τεχνικά και ώριμο οδηγικά, ότι καταφέρνει να απευθυνθεί μ' επιτυχία τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους αφοσιωμένους στην κατηγορία του παίκτες. Στο συγκεκριμένο υιοθετήθηκαν μεν ορισμενες αμφιλεγόμενες πρακτικές, όμως η συνολική ψυχαγωγική εμπειρία που προσφέρει παραμένει ελκυστική. Περιμένουμε και το Xbox One X για να δώσουμε ολοκληρωμένη (4Κ!) εικόνα του ως παραγωγής που διεκδικεί φέτος το "στέμμα" των εικονικών τεσσάρων τροχών απέναντι σε σκληρό ανταγωνισμό. Έως τότε...

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ