Forza MotorSport 7

Τεχνική υπεροχή, άφθονο περιεχόμενο, μερικά παράπονα

Ο αυξημένος σε σχέση με τον ανταγωνισμό αριθμός οχημάτων - 700 στο σύνολο τους - από την άλλη πλευρά δεν "μεταφράζεται" σε σημαντικές νέες κατηγορίες αγώνων όπως θα περίμενε κανείς. Οι αγώνες με... φορτηγά είναι μια εξαίρεση, του είδους όμως που επιβεβαιώνει τον κανόνα. Οι, πάντως εξαιρετικά σχεδιασμένες, αγωνιστικές πίστες παραμένουν εν πολλοίς οι ίδιες με αυτές που έχουμε δει μέχρι σήμερα στη σειρά. Οι πρακτικά αμέτρητες, δε, πλήρως παραμετροποιήσιμες αγωνιστικές συνθήκες αγώνων που προκύπτουν βάσει του νέου δυναμικού συστήματος καιρού, θα προσφέρουν συγκινήσεις μόνο στους λίγους που θα παίξουν τo Forza MotorSport 7 σε επίπεδο δυσκολίας εξομοίωσης.

Η επιλογή παιχνιδιού με την οποία θα ασχοληθούν όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες που θ' αγοράσουν το νέο Forza MotorSport παραμένει η Career, η οποία έχει ανασχεδιαστεί και διακρίνεται σε έξι διαφορετικά πρωταθλήματα συνεχώς αυξανόμενης δυσκολίας (και χρονικής δέσμευσης). Κάθε ένα από αυτά τα πρωταθλήματα προσφέρει άκρως ικανοποιητική αγωνιστική ποικιλία, όμως σε αυτά οι κάτοχοι Xbox One θα έλθουν για πρώτη φορά σε επαφή και με τα - διαβόητα πλέον - prize crates, τα "κιβώτια με τα δώρα" που διέπονται από "τυφλό", εν πολλοίς βασισμένο στην τύχη σύστημα αγορών. Αυτές μπορούν να γίνουν είτε με τα εικονικά χρήματα του τίτλου είτε με πραγματικά (αλοίμονο) και να προσφέρουν στους αγοραστές διάφορα αγωνιστικά πλεονεκτήματα ή extra οχήματα που θα φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα στην εξέλιξη της "καριέρας" τους.


Το σύστημα αυτό αναπόφευκτα δημιούργησε έντονες συζητήσεις στο Web αναφορικά με το αν και κατά πόσο ένα video game όπως αυτό μετατρέπεται με αυτόν τον τρόπο σε... "τυχερό παιχνίδι" - και όχι άδικα, αφού ο μηχανισμός των prize crates ή loot boxes, είναι (όπως εύστοχα αναφέρθηκε σε ΜΜΕ του εξωτερικού) "ραμμένος στο ύφασμα του FM7 καλύτερα και από την ταπετσαρία στο κάθισμα μιας Maserati"!

Πράγματι, οποιοσδήποτε παίκτης θέλει να μην ξοδέψει αμέτρητες ώρες σε παρόμοιους αγώνες με όχι συναρπαστικά αυτοκίνητα για να αποκτήσει τους απαραίτητους βαθμούς που οδηγούν σε νέα πρωταθλήματα αλλά και (για πρώτη φορά) οχήματα, θα πρέπει να βασιστεί στο περιεχόμενο αυτών των κιβωτίων. Το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τον παράγοντα της τύχης και φυσικά τα χρήματα. Όχι και ό,τι καλύτερο για έναν τίτλο που θα έπρεπε να ανταμοίβει πρωτίστως την επιδεξιότητα και όχι την... ιώβεια υπομονή ή το παχύ πορτοφόλι.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ