Infamous: Second Son

Νέας κοπής... αντιήρωας, νέας γενιάς παραγωγή

Είδος: Action Adventure
Φορμά: Playstation4
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Οποιοσδήποτε φίλος ή φίλη του Αθηνόραμα Digital έχει παρακολουθήσει εμπορική έναρξη περισσότερων του... ενός PlayStation ή Xbox, μπορεί να πιστοποιήσει το εξής: τη δυσκολότερη "αποστολή" για να "πείσει" καταναλωτές να αγοράσουν ένα καινούργιο τέτοιο σύστημα, δεν την έχουν οι πρώτοι-πρώτοι τίτλοι που κυκλοφορούν γι' αυτό. Στις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας ενός νέου PlayStation ή Xbox, το αγοράζουν αυτοί που είναι ήδη... "ψημένοι" και επιλέγουν συνοδευτικά games ανάμεσα στα διαθέσιμα. Όχι. Τη δυσκολότερη "αποστολή" την έχει το "δεύτερο κύμα" από games, αυτό που ακολουθεί κάποιο καιρό μετά τον πρώτο ενθουσιασμό της αγοράς. Αυτό που όντως πρέπει να "πείσει" και να οδηγήσει βάσει των δικών των στοιχείων στην απόκτηση ενός νέου συστήματος. Αυτές τις ημέρες, το Infamous: Second Son της Sony αναλαμβάνει αυτήν ακριβώς την αποστολή - κι ας υπάρχουν αυτή τη φορά και άλλοι αξιόλογοι τίτλοι για το PS4, κι ας υπάρχει το PlayStation Plus: αυτός είναι ο πρώτος εν δυνάμει "system seller", αποκλειστικός στο καινούργιο φορμά της Sony. Στέκεται στο ύψος των περιστάσεων;

Το Second Son έχει... και δεν έχει σχέση με τα δύο προηγούμενα Infamous. Έχει, επειδή ο πρωταγωνιστικός χαρακτήρας του έχει να επιδείξει δυνάμεις παρόμοιες με αυτές που αξιοποιούσε ο Cole McGrath των περασμένων τίτλων. Έχει, επειδή ο τρόπος παιχνιδιού είναι σε πολλά σημεία συγκρίσιμος. Έχει, επειδή οι παίκτες που έχουν ασχοληθεί με τα δύο πρώτα Infamous περιμένουν ένα αμάλγαμα δράσης και εξερεύνησης που το Second Son όντως προσφέρει. Από την άλλη... δεν έχει, επειδή ο νέος πρωταγωνιστής είναι τελείως διαφορετικός σε όλα. Δεν έχει, επειδή η εικονική πόλη όπου διαδραματίζεται το Second Son επιδιώκει συνειδητά να αναπαραστήσει το Seattle - σε αντίθεση με τα άλλα Infamous που αναπαριστούσαν "εκδόσεις" της Νέας Υόρκης και της Νέας Ορλεάνης, με άλλα ονόματα. Και δεν έχει, επειδή ο παίκτης ξεκινά με άλλα δεδομένα και διαμορφώνει σε μεγαλύτερο βαθμό το τί θα συμβεί και πώς, με τις επιλογές του.

Χωρίς να "προδώσουμε" τίποτε από το σενάριο - που είναι καλύτερο από κάθε άλλο στη σειρά - στο Second Son είναι πλέον δεδομένο και γνωστό πως υπάρχουν άνθρωποι με υπερφυσικές δυνάμεις, η κεντρική κυβέρνηση τους έχει επικυρήξει και κυνηγά... και ο πρωταγωνιστής, ο Delsin, δεν τις έχει από την αρχή. Τις αποκτά στην πορεία και ο παίκτης τις εξερευνά μαζί του, αφού ο συγκεκριμένος χαρακτήρας έχει την ιδιότητα να "απορροφά" τέτοιες δυνάμεις από άλλους. Η πρώτη του, δε - ο έλεγχος του καπνού και η μεταμόρφωση του Delsin σε τέτοιον "πάνω στην κίνηση" - είναι μία δύναμη που βλέπουμε πρώτη φορά και αυτή που εντυπωσιάζει αμέσως, καθώς η δημιουργός εταιρεία του τίτλου, η Sucker Punch, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο πώς απεικονίζεται και χρησιμοποιείται. Έτσι το Second Son έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει "φρέσκο", μεν, αλλά και να μην απομακρυνθεί πολύ από την αίσθηση των Infamous που είχε αγαπήσει σημαντικό ποσοστό των κατόχων ενός PlayStation3 τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ