L.A. Noire: Complete Edition

Ρετρό αισθητική, αίσθηση διαφορετική

Είδος: Action Adventure
Φορμά: PC,Playstation3,Xbox 360
Τιμή: €44,99

Εταιρία: Rockstar
Διανομή: CD-Media

Είναι πολύ εύκολο να περιορίσει κανείς τη Rockstar στο χαρακτηρισμό... "εκείνης της εταιρείας που κυκλοφορεί τα Grand Theft Auto" (και δεν αμφιβάλλουμε πως ακόμη και βάσει ενός trailer μόνο όλοι περιμένουν το GTA 5 ανυπόμονα), η αλήθεια όμως είναι πως η συγκεκριμένη δημιουργός έχει υπογράψει ουκ ολίγα άλλα ενδιαφέροντα games. Ομολογούμε πως με το L.A. Noire, όταν είχε κυκλοφορήσει την άνοιξη για PS3/Xbox 360, δεν είχαμε ασχοληθεί, όμως η διάθεσή του πριν από μερικές ημέρες για PC ήταν η... καλύτερη δικαιολογία για να τού αφιερώσουμε χρόνο στο πλαίσιο της PC Gaming Week του Αθηνόραμα Digital. Και πολύ χαιρόμαστε που το κάναμε!

Πρόκειται για έναν τίτλο που φιολοδοξεί να καταφέρει δύο πράγματα: να μεταφέρει αυτούσιο στην οθόνη το ρετρό στυλ του Χόλυγουντ της δεκαετίας του '50-'60, αλλά και να αποδώσει πειστικά τη μάχη ενός ντετέκτιβ της εποχής εκείνης με το μυστήριο που τύλιγε κάθε λογής... glamorous εγκλήματα. Επιδιώκει να το κάνει, δε, με τον χαρακτηριστικό κινηματογραφικό τρόπο των film noire - ε, ναι - που δίνουν έμφαση στην υποβλητική ατμόσφαιρα, τη μουσική υπόκρουση και τους διαλόγους ανάμεσα στους χαρακτήρες.

Ο παίκτης υποδύεται λοιπόν το ρόλο του επιθεωρητή Phelps, ο οποίος αναλαμβάνει να λύσει όχι μόνο τις υποθέσεις που συνθέτουν το βασικό σεναριακό νήμα του τίτλου, αλλά και μία σειρά από δευτερεύουσες, που "προκύπτουν" καθώς αυτός εξερευνεί το Los Angeles. Ως αστυνομικός, αναλαμβάνει όλα τα γνωστά... σινε-καθήκοντά του: έρευνα στους τόπους του εγκλήματος για στοιχεία, ανάκριση των υπόπτων, κυνηγητό - με τα πόδια ή με οχήματα - όσων από αυτούς δεν είναι ακριβώς έτοιμοι να παραδοθούν, οδομαχίες και όχι μόνο με τους εγκληματίες που εννοούν να προβάλλουν αντίσταση ένοπλοι. Υπάρχουν ακόμη και μερικοί γρίφοι, βασικού επιπέδου βέβαια, αλλά ευπρόσδεκτοι.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ