Little Deviants

Ποικιλία, κι άφθονη διασκέδαση, υπάρχει!

Πώς ακριβώς παίζεται το Little Deviants, λοιπόν; Όπως μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί κανείς, είναι η απάντηση... και καλύτερα να μην αποκαλύψουμε ακριβώς πώς, ώστε να μη στερήσουμε την έκπληξη στους φίλους και τις φίλες που θα ασχοληθούν με τα mini-games ένα προς ένα. Θα σημειώσουμε όμως ότι σε άλλα θα παίξουν με το Vita οριζόντια, σε άλλα κάθετα. Σε άλλα θα γέρνουν τη συσκευή δεξιά ή αριστερά, σε άλλα μπροστά ή πίσω. Σε άλλα θα επιλέγουν πράγματα στην οθόνη αφής, σε άλλα θα "σπρώχνουν προς τα μπροστά" πράγματα μέσω της πίσω επιφάνειας αφής. Σε κάποιο θα φωνάζουν (!) εντολές, σε κάποια άλλα θα χρησιμοποιούνται οι δύο κάμερες του Vita ως βασικό τμήμα του μηχανισμού τους. Ποικιλία, υπάρχει!

Σε όλα τα παραπάνω βοηθά - χωρίς βέβαια να... καταπλήσσει κιόλας - ο τεχνικός τομέας. Τα γραφικά είναι καλοσχεδιασμένα και ναι μεν μπορεί να μην επιδεικνύουν το επίπεδο λεπτομέρειας ενός π.χ. Uncharted, αλλά το cartoony στυλ τους και (το κυριότερο) η πειστική συμπεριφορά τους όταν ο παίκτης αλληλεπιδρά μ' αυτά λειτουργούν άψογα. Λιγότερο προσεγμένος είναι ο ήχος, καθώς η μουσική είναι μεν ελαφρώς χιουμοριστική αλλά επαλαναμβανόμενη και τα εφέ τυπικά. Οι επιλογές παιχνιδιού, πάντως, παραμένουν άκρως ικανοποιητικές αφού και Δικτυακές λειτουργίες προσφέρουν, και την λειτουργία Near υποστηρίζουν, και όλα τα άλλα αναμενόμενα (π.χ. PSN Trophies).

Με το Vita να απευθύνεται στο πρώτο διάστημα της εμφάνισής του στην αγορά κυρίως στους αφοσιωμένους gamers, το Little Deviants αναπόφευκτα δεν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των τίτλων που θα αγοραστούν πρώτοι, όπως π.χ. το Uncharted, το Wipeout και άλλοι. Είναι όμως πολύ καλή επιλογή για όσους και όσες θέλουν να έχουν μία σαφή, πλήρη ιδέα του τί μπορούν να κάνουν τα διαφορετικά συστήματα ελέγχου του PS Vita και να "ρίξουν μια κλεφτή ματιά" στο τί μπορούν να μάς φέρουν τα games του δεύτερης ή τρίτης γενιάς. Τα mini-games του Little Deviants, δε, είναι ιδανικά για αυτό το "παιχνίδι των 10 λεπτών", όχι περισσότερο, που μπορεί να έχει κανείς στη διάθεσή του σε διάφορες φάσεις της μέρας. Ως τέτοιο, ναι, προτείνεται εύκολα. Ή και... πανεύκολα πιθανώς!

Βαθμολογία: 6 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ