PlayStation TV

Ενδιαφέρον και χρήσιμο μεν, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις δε

Και έτσι περνάμε στα πράγματα που υπόσχεται και όντως προσφέρει το PS Vita - τα οποία μένει να κρίνουμε το πόσο καλά προσφέρει σε ρεαλιστικές συνθήκες. Το υβριδικό αυτό PlayStation έχει δύο συγκεκριμένες λειτουργίες σχετικές με τα games: αναπαράγει σε μεγάλη οθόνη τα games του PS Vita, αλλά και τα games ενός PS4 που είναι συνδεδεμένο σε άλλη τηλεόραση του σπιτού (και στο ίδιο οικιακό δίκτυο με το PlayStation TV). Όσον αφορά στο πρώτο σενάριο, η... κατάρα του PS Vita - η σχετική έλλειψη τίτλων που εκμεταλλεύονται δημιουργικά και σοβαρά την οθόνη αφής και την επιφάνεια αφής στο πίσω μέρος του - λειτούργησε υπέρ του PlayStation TV: με τη βοήθεια ενός χειριστηρίου DualShock3 ή DualShock4 το τελευταίο μπορεί να αξιοποιήσει μεγάλο ποσοστό από τα games για PS Vita (ανάμεσά τους και πολλά ΑΑΑ) χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η ποιότητα της απεικόνισης ομολογουμένως ποικίλλει ανάλογα με το είδος του τίτλου. Τα retro games του PSP, για παράδειγμα, εννοείται πως δεν θα φαίνονται ακριβώς... εντυπωσιακά "μεγεθυμένα" σε μεγάλη τηλεόραση και σε ανάλυση 1080p. Ο πολλαπλασιασμός γραμμών που γίνεται στα γραφικά τους απλώς παραείναι μεγάλος για να διατηρήσουν την ευκρίνεια που είχαν στην οθόνη του PSP. Ομολογούμε ωστόσο ότι δεν ήταν μικρή η έκπληξή μας όσον αφορά στο πόσο ποιοτικά μπορούν να δείξουν τα πολύ καλά games του PS Vita, όπως τα Killzone Mercenary, Rayman Origins και τα δύο πρόσφατα God of War: ναι, και αυτά "θόλωσαν" σε ευδιάκριτο βαθμό, αλλά από φυσιολογική απόσταση παιχνιδιού (π.χ. 2-2.5 μέτρα) δεν ενοχλείται να τα παίζει κανείς αν οι προσδοκίες του έχουν κρατηθεί σε... λογικά επίπεδα. Οι κάτοχοι ενός PS Vita μπορούν να "ενεργοποιήσουν" το PlayStation TV στον λογαριασμό τους του PSN, να βγάλουν την κάρτα με τα games που έχουν στο Vita, να την τοποθετήσουν στην υποδοχή του PS TV και να τα παίξουν χωρίς επανεγκατάσταση. Βολικό.


Κακά τα ψέματα όμως: η Sony προωθεί το PlayStation TV κυρίως ως "επέκταση" του PlayStation4, υπό την έννοια ότι με το πρώτο και τη λειτουργία του Remote Play μπορεί κανείς να "μεταφέρει" το παιχνίδι που παίζει από τη μεγάλη τηλεόραση του σαλονιού, σε μία ενός άλλου δωματίου. Εκεί οι εντυπώσεις μας είναι ανάμικτες και εξηγούμε αμέσως τους λόγους.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ