Project CARS 2

Εξελικτικό μεν, κορυφαίας ποιότητας δε

Με την όλη παρουσίαση και το γραφικό περιβάλλον χειρισμού επίσης βελτιωμένα, στον τεχνικό τομέα το Project CARS 2 δεν αφήνει περιθώρια για κριτική. Εκεί που υπάρχουν κάποια τέτοια περιθώρια είναι στην συμπεριφορά των εικονικών οδηγών, η οποία συνεχίζει να είναι αντιρεαλιστική ως προς τις επιδόσεις (ειδικά στα προκριματικά) και επιθετική απέναντι στον παίκτη κατά την διάρκεια των αγώνων - λιγότερο απ' ότι στο αρχικό Project CARS, αλλά ακόμη σε ενοχλητικό ή/και άδικο βαθμό ενίοτε. Αυτό δεν είναι πρόβλημα κατά την συμμετοχή σε αγώνες με άλλους παίκτες μέσω Ιnternet, φυσικά, αν και υποψιαζόμαστε πως πολλοί PC gamers θα ασχοληθούν αυτή τη φορά πολύ περισσότερο με την επιλογή Career και με την μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές προκλήσεις που βρίσκονται εκεί.

Κατά την διάρκεια αυτών των αγώνων, άλλωστε, ο παίκτης θα έχει την ευκαιρία να εκτιμήσει τα δύο σημαντικότερα, κατά τη γνώμη μας, νέα στοιχεία στην παραγωγή της Slightly Mad Studios: την απόδοση διαφορετικών καιρικών συνθηκών και την ακριβή ώρα της ημέρας κατά την οποία εξελίσσεται ένας αγώνας. Και τα δύο όχι μόνο απεικονίζονται με τρόπο αληθινά εντυπωσιακό, αλλά επηρεάζουν άμεσα και την έκβαση κάθε κούρσας με την υφή του δρόμου να αλλάζει πάρα πολύ π.χ. με ψιλόβροχο ή χιόνι και την ορατότητα π.χ. να περιορίζεται πειστικά όσο νυχτώνει. Αν σκεφτεί κανείς πως τις παραπάνω συνθήκες μπορεί να τις συνδυάσει κανείς με πάρα πολλές διαφορετικές πίστες σε αγώνες που διαμορφώνει με όποιο τρόπο θέλει, εύκολα καταλαβαίνει γιατί θεωρούμε... μάλλον δύσκολο να εξαντλήσουν οι παίκτες το περιεχόμενο και τις συγκινήσεις που προσφέρει το Project CARS2, σύντομα.


Aν όλα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο τίτλος αυτός είναι περισσότερο εξελικτικός απ' ότι καινοτομικός, αυτό δεν απέχει από την αλήθεια: η Slightly Mad Studios είχε ολοφάνερα ως στόχο πρώτα να διορθώσει τα προβλήματα του αρχικού και να βελτιώσει τομείς όπου η διαφορά φαίνεται εύκολα (όπως τα γραφικά και ο χειρισμός) και μετά να προσθέσει νέα στοιχεία. Κάτω από άλλες συνθήκες αυτό δεν είναι θετικό - αλλά έτσι το Project CARS 2 καταλήγει να είναι τόσο υψηλού επιπέδου συνολικά, που μάς είναι αδύνατον να το "μειώσουμε" σημαντικά γι' αυτόν τον λόγο.

Θα έχει ενδιαφέρον, δε, να διαπιστώσουμε πώς θα ανταποκριθεί η κοινότητα του Project CARS 2 στις λειτουργίες E-Sports που η Slightly Mad Studios έχει φροντίσει να συμπεριλάβει αυτή τη φορά: είναι "μοναχικοί" εικονικοί οδηγοί οι περισσότεροι φίλοι του τίτλου ή ενδιαφέρονται για τα ολοκληρωμένα online πρωταθλήματα που προσφέρονται, σε βαθμό που ο τίτλος να αρχίσει να παίζεται και σε μεγάλες ανταγωνιστικές διοργανώσεις video games; Για να δούμε!

Βαθμολογία: 8 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ