Sound Shapes

Μετά μουσικής... top fun!

Είδος: Arcade
Φορμά: Playstation3,PS Vita
Τιμή: €13,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Δεν είναι χαρακτηριστικό του... PS Vita μόνο, φυσικά: κάθε νέο φορμά που εμφανίζεται στην αγορά χρειάζεται όσο το δυνατόν πιο πολλά games, απ' όσο το δυνατόν περισσότερες κατηγορίες. Χρειάζεται να έχει καλύψει "τις βασικές" από αυτές, χρειάζεται να έχει τίτλους που επιδεικνύουν τί μπορεί να κάνει το νέο σύστημα, αλλά χρειάζεται και... κάτι άλλο: τίτλους που όχι μόνο είναι αποκλειστικοί σ' αυτό το φορμά, αλλά το χαρακτηρίζουν και ως καινοτομικό. Διαφορετικό. Το iPhone και το iPad είχαν δικά τους παραδείγματα τέτοιων games - και το PS Vita έχει εδώ και λίγες μέρες ένα τέτοιο δικό του παράδειγμα: το Sound Shapes.

Πρόκειται για ένα video game που συνδυάζει στοιχεία γνώριμών μας κατηγοριών, αλλά με τρόπο που δεν έχουμε ξανασυναντήσει. Συγκεκριμένα: ο παίκτης ελέγχει μία μπίλια... ελαστικών και αλτικών ιδιοτήτων, της οποίας η κίνηση χαρακτηρίζεται από πειστική αδράνεια και βάρος. Πρέπει με τη βοήθεια των μοχλών του Vita να την κατευθύνει μέσα σε περιβάλλοντα που κρύβουν όλων των ειδών τα εμπόδια και κινδύνους, όπως έχουμε κάνει και σε άλλα platform games στο παρελθόν, ακόμη και σε κάποια της ίδιας της Sony (το αγαπημένο LocoRoco έρχεται αμέσως στο μυαλό). Ως εδώ, ΟΚ. Ένα ποιοτικό "πλατφορμάκι", για την ώρα.

Το πράγμα αρχίζει να γίνεται πολύ περισσότερο ενδιαφέρον όταν ο παίκτης συνειδητοποιεί πως θα πρέπει να συνδυάσει έτσι τις κινήσεις του και να συλλέξει τις "νότες" που βρίσκονται διάσπαρτες μέσα στις "πίστες" του Sound Shapes ώστε να σχηματίσει τα πλήρη τραγούδια στα οποία αυτές ανήκουν. Σε συγκεκριμένα σημεία, μάλιστα, πρέπει να συνδυάσει την ίδια τη μουσική ή τους στίχους (!) που ακούγονται, με αντίστοιχες κινήσεις, έτσι ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια. Πρόκειται για ένα... mix που δεν είναι μόνο πρωτότυπο και διαφορετικό, είναι σε ουκ ολίγες φάσεις εντυπωσιακό ασχέτως όλων των άλλων πραγμάτων: μία... αλληλεπιδραστική προσέγγιση στη μουσική, που θα λατρέψουν σε χρόνο dt όσοι αγαπούν αυτήν και τον χειρισμό ενός παραδοσιακού platform game, με τις προκλήσεις που αυτός προσφέρει στο timing των κινήσεων και την έξυπνη χρήση στοιχείων κάθε "πίστας".

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ