Starhawk

Το... αουτσάιντερ του καλοκαιριού!

Είδος: Action
Φορμά: Playstation3
Τιμή: €49,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Ο,τιδήποτε κι αν θα μπορούσε κανείς να πει για τη Sony και επιλογές που έχει κάνει στο παρελθόν όσον αφορά στα PlayStation, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση ν' αρνηθεί το εξής: η ιαπωνική εταιρεία έχει αντιληφθεί περισσότερο από άλλες τη σημασία της ποκιλίας και υποστηρίζει τα συστήματά της με μεγάλη γκάμα διαφορετικών τίτλων. Δεν είναι όλοι επιπέδου Gran Turismo, God of War και Killzone - εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσαν να είναι - όμως "συμπληρώνουν" άριστα την εικόνα ενός PlayStation ως αυτή του συστήματος στο οποίο δεν έχει να παίξει κάποιος μόνο 2 ή 3 τρία συγκεκριμένα είδη games, αλλά πολλά διαφορετικά. Σε αυτό το πλαίσιο η Sony είχε κυκλοφορήσει πριν από 5 χρόνια, στην αρχική περίοδο του PS3 στην αγορά, το Warhawk. Ο πνευματικός του διάδοχος, το Starhawk, κυκλοφορεί για το ίδιο σύστημα αυτές τις μέρες. Οι εντυπώσεις μας;

Οι αρχικές, πάρα πολύ καλές: ό,τι μάς άρεσε στο Warhawk, είναι παρόν στο Starhawk. Ο παίκτης ελέγχει έναν διαστημικό στρατιώτη σε ένα μελλοντολογικό σενάριο, όπου πρέπει ν' αντιμετωπιστεί μια αντίπαλη δύναμη μεταλλαγμένων που διεκδικεί τον έλεγχο της ίδιας ενεργειακής πηγής. Οι gamers θα μάχονται πεζοί σε ένα κλάσμα μόνο του συνολικού χρόνου ενασχόλησής τους με τον τίτλο - πολύ περισσότερος είναι ο χρόνος κατά τον οποίο θα έχουν τον έλεγχο οχημάτων. Αυτά ξεκινούν από τα... απλά, όπως τις μοτοσυκλέτες, τα πολεμικά τζιπ και τα τανκ, και καταλήγουν στα πλέον εντυπωσιακά, όπως τα ελεγχόμενα ρομπότ (mech), τα οποία μεταμορφώνονται και σε... μαχητικά τζετ με πλήρη οπλισμό! Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, είναι δύσκολο να... βαρεθεί κανείς στη διάρκεια των συγκρούσεων του Starhawk. Αν μη τί άλλο, η ποικιλία των τρόπων με τους οποίους μπορεί να μάχεται κανείς, είναι υπερβολικά μεγάλη για κάτι τέτοιο!

Η δημιουργός εταιρεία του τίτλου, πάντως, "πήγε ένα βήμα παραπέρα" και στο συνολικό στυλ παιχνιδιού, καθιστώντας το ολοφάνερα περισσότερο "τακτικής" από το αρχικό Warhawk. Δανειζόμενο στοιχεία από... την κατηγορία των strategy games (ας μην ξεχνάμε πως σε τίτλο δράσης αναφερόμαστε), το Starhawk δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα να "χτίσει" (με τρόπο φουτουριστικό φυσικά... εξ ουρανού!) τείχη και πύργους μέσα στο πεδίο της μάχης, τους οποίους μπορεί να υποστηρίξει με όπλα και να αξιοποιήσει για άμεσο ανεφοδιασμό. Το σύστημα που έχει "εφευρεθεί" γι' αυτό το σκοπό είναι πανεύκολο στη χρήση και - το σημαντικότερο - δεν διαταράσσει τη ροή της δράσης, η οποία παραμένει γοργή σε όλη τη διάρκεια των συγκρούσεων. We like - και μάλιστα πολύ!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ