Street Fighter X Tekken

Για τους fans, καλό - για τους άλλους, όχι τόσο

Είδος: Fighting
Φορμά: Playstation3,Xbox 360
Τιμή: €59,99

Εταιρία: Capcom
Διανομή: Amazon UK

Δεν είναι ακριβώς... ασύνηθες να συναντά κανείς φανατικούς φίλους σε μία κατηγορία video games, άλλοι εκ των οποίων αγαπούν και τιμούν μία οικογένεια τέτοιων τίτλων, άλλοι μία άλλη. Τα Street Fighter της Capcom, για παράδειγμα, είχαν και έχουν το δικό τους κοινό, το οποίο - σε γενικές γραμμές πάντοτε - δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα τα Tekken της Namco. Τα πρώτα δίνουν περισσότερη έμφαση στη στρατηγική, ενώ τα δεύτερα στο ρυθμό. Τα πρώτα επιδιώκουν να αξιοποιούν τις ειδικές κινήσεις των μαχητών την κατάλληλη στιγμή, ενώ τα δεύτερα εστιάζουν στη διαρκή πίεση της επίθεσης και πολύ λιγότερο στην άμυνα. Ποιά εντύπωση θα δημιουργούσε, λοιπόν, ένας τίτλος που φιλοδοξεί να "γεφυρώσει" αυτές τις δύο οικογένειες fighting games; Αυτήν που θα δημιουργούσε ένα αμάλγαμα FIFA και Pro Evo ή ένα αμάλγαμα Uncharted και Tomb Raider, αν οι Εlectronic Arts και Sony είχαν... μεροληπτήσει υπέρ του δικού του τίτλου, να ποιά!

Για να βάζουμε κάποια πράγματα στη θέση τους, λοιπόν: το Street Fighter X Tekken είναι, όταν όλα έχουν ειπωθεί, ένα Street Fighter ΙV στο οποίο η Capcom κατάφερε να "εισάγει" πολλούς από τους χαρακτήρες των Tekken επιτυχημένα, προσθέτοντας παράλληλα κάποια νέα στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού ώστε να κεντρίσει το ενδιαφέρον και των παικτών που έχουν εξαντλήσει το SFIV τους τελευταίους 24 μήνες. Με άλλα λόγια είναι οι φίλοι των Tekken αυτοί που θα πρέπει να αφιερώσουν, ως... "φιλοξενούμενοι" τρόπον τινά, πολύ περισσότερο χρόνο εξοικείωσης με το στυλ παιχνιδιού του STxT, παρά οι φίλοι των SF. Ευτυχώς, οι επιλογές της Capcom αποδεικνύονται καλομελετημένες και, κατά συνέπεια, η νέα της δημιουργία δεν απογοητεύει σε κανένα επίπεδο.

Η ιαπωνική εταιρεία καταφέρνει σεναριακά να θέσει αντιμέτωπους τους χαρακτήρες των δύο διαφορετικών σειρών συνδέοντας τη θέλησή τους για μάχη, με ένα υπερφυσικό αντικείμενο που χαρίζει τρομακτική δύναμη στον κάτοχό του. Οι συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα στο σχήμα των δύο εναντίον δύο α λα Tekken Tag Tournament, με ό,τι αυτό σημαίνει: υπάρχουν ενδιαφέρουσες συνδυαστικές κινήσεις που αξιοποιούν και τους δύο χαρακτήρες ταυτόχρονα, αρκεί όμως να εξαντληθεί η ενέργεια του ενός για να χάσει η "ομάδα" και των δύο. Υπάρχει, δε, ως ειδική κίνηση η επιλογή να χρησιμοποιήσει ο ένας χαρακτήρας την ενέργεια του συνεργάτη του, πρακτικά... "σκοτώνοντάς" τον αλλά αποκτώντας πιο πολλή δύναμη ώστε να τελειώσει τη μάχη αποφασιστικά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ