Sunset Overdrive

Πολύχρωμο, απολαυστικό, καταιγιστικό!

Αν η Insomniac θέλει να είναι ειλικρινής μαζί μας, φυσικά, θα παραδεχθεί πως πολλά από τα στοιχεία του Sunset Overdrive είναι "δανεισμένα" από άλλα games: η κίνηση πάνω σε σύρματα και τοίχους, η χρήση όπλων εν κινήσει (τεχνηέντως και αργή), οι αναβαθμίσεις και τα bonus, οι "μεγάλοι αντίπαλοι" (bosses), όλα τα έχουμε δει μεμονωμένα και αλλού. Αν θέλουμε κι εμείς να είμαστε ειλικρινείς, ωστόσο, θα παραδεχθούμε το εξής: η ταλαντούχα εταιρεία έχει τροποποιήσει πολλούς από αυτούς τους μηχανισμούς, τους έχει συνδυάσει έξυπνα, έχει προσθέσει δικά της στοιχεία και έχει "ποτίσει" το όλο αποτέλεσμα με αυτό το στυλ grunge και τη διάθεση για... splatter με τρόπο τόσο εξωπραγματικά γραφικό, που καταλήγει να διασκεδάσει με την υπερβολή του.

Και ενδεχομένως εκεί οφείλει την θετική εντύπωση που προκαλεί γρήγορα το Sunset Overdrive: στο... cocktail. Κάτι ο φρενήρης ρυθμός της δράσης, κάτι το ανατρεπτικό χιούμορ, κάτι η πολύχρωμη τεχνοτροπία και η in-the-face "σκηνοθεσία", με... "αυτά και με κείνα" ο τίτλος της Insomniac καταφέρνει να "μεταφέρει" τον παίκτη σε έναν εικονικό κόσμο αληθινά μοναδικό. Δεν το καταφέρνουν αυτό πολλά games, πια.


Θα ήταν μάταιο να ισχυριστεί κανείς πως τμήμα της γοητείας του Sunset Overdrive δεν οφείλεται στον τεχνικό του τομέα. Παίζοντάς το σταματά - επιτέλους - κανείς να σκέφτεται πόσες γραμμές ανάλυσης συνθέτουν τα games του Xbox One και σε πόσα καρέ τις εμφανίζουν... και αρχίζει να θαυμάζει το πόση λεπτομέρεια έχει κατορθώσει η Insomniac να συμπεριλάβει σε τόσο "ανοιχτούς" χώρους, πόσο πειστικός είναι ο φωτισμός και τα εφέ, πόσο επιτυχημένα η μουσική και τα "δυνατά" εφέ συνοδεύουν τη δράση.

Αυτός ο τίτλος δεν θα ήταν ποτέ εφικτός στο Xbox 360 και, από μία άποψη, αυτό παραμένει σημαντικό επιχείρημα υπέρ του Sunset Overdrive, ακόμη κι αν ο χειρισμός δεν ήταν πολύ καλός, το περιεχόμενο για να ανακαλύψει κανείς δεν ήταν άφθονο, οι επιλογές παιχνιδιού δεν ήταν ποικίλες και κάποιες Δικτυακές πρωτότυπες. Όμως, είναι - και συνδυαστικά τα παραπάνω συνθέτουν μία ψυχαγωγική εμπειρία που δικαιούται τον χαρακτηρισμό "next-gen" πολύ περισσότερο από π.χ. το περυσινό Forza MotorSport 5.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ