Sunset Overdrive

Πολύχρωμο, απολαυστικό, καταιγιστικό!

Ως παραγωγή που έχει την πρόθεση να δοκιμάσει καινούργια πράγματα, το Sunser Overdrive έχει αναπόφευκτα και κάποιες αδυναμίες. Η πιο σημαντική εντοπίζεται στη δομή του, που δεν ξεφεύγει ποτέ από την πεπατημένη του "πήγαινε εκεί, κάνε αυτό, εξολόθρευσε Χ αντιπάλους, αντιμετώπισε τον τελικό, προχώρα παρακάτω": πολλές φορές η Insomniac δίνει την αίσθηση πως ναι μεν "έχτισε" όλη αυτή την εικονική πόλη με σκοπό να προσφέρει στον παίκτη "ελευθερία κινήσεων"... αλλά εν τέλει τον καθοδηγεί σε συγκεκριμένα μονοπάτια. Υπάρχουν πολλά "περιφερειακά" πράγματα που μπορεί να κάνει ο παίκτης, αλλά εν τέλει ο περισσότερος κόσμος θα "αφεθεί" στην καθοδήγηση του τίτλου - γι' αυτό και η διάρκειά του πρακτικά δεν ξεπερνά τις 9 ή 10 ώρες max.

Ενδιαφέρον ίσως έχει μία δεύτερη επίσκεψη στη Sunset City, ώστε ο παίκτης να διαμορφώσει έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, να διαλέξει άλλα όπλα, να αξιοποιήσει αλλιώς τα διάφορα bonus κλπ. Όλοι ξέρουμε, ωστόσο, πόσο μικρό είναι το ποσοστό των παικτών που τους αρέσει να παίζουν μόνοι... και παίζουν το ίδιο σεναριακό τμήμα ενός video game δεύτερη φορά. Περισσότερες είναι οι πιθανότητες, υποθέτουμε, οι παίκτες αυτοί να ασχοληθούν με τα πρόσθετα Challenges που η Insomniac διαθέτει μέσω Xbox Live τακτικά, παρά με τις αρχικές αποστολές. Οι παίκτες που αγαπούν τις Δικτυακές προκλήσεις, πάντως, έχουν επιλογές συγκρούσεων για έως και 8 συμμετέχοντες ταυτόχρονα. Ναι, είναι τόσο... χαοτικό και διασκεδαστικό, όσο ακούγεται!


Όταν όλα έχουν ειπωθεί, δεν μπορεί να μην αποδώσει κανείς τα εύσημα τόσο στην Insomniac για τη διάθεση να δημιουργήσει κάτι πρωτότυπο και διαφορετικό, όσο και στη Microsoft για την τόλμη της να στηρίξει ως αποκλειστική για το Xbox One μία παραγωγή που, στα χαρτιά, φανταζόμαστε πως κάθε άλλο παρά εγγυημένη επιτυχία θα φάνταζε. Οι δύο εταιρείες, ωστόσο, δικαιώθηκαν για τις επιλογές τους: το Sunset Overdrive είναι ένα από τα κορυφαία action games του 2014, ανεξαρτήτως φορμά.

Ναι, ίσως η παραγωγή της έμπειρης Insomniac να μην είναι από μόνη της λόγος για να αγοράσει κανείς ένα Xbox One - αν και δεν απέχει ιδιαίτερα από αυτό το επίπεδο του, πολυσυζητημένου πια, "killer app". Είναι όμως ένα από τα πρώτα games που οφείλει να προσθέσει στη συλλογή του οποιοσδήποτε επενδύσει ή έχει ήδη επενδύσει στο νέο σύστημα της Microsoft. Ελλείψει ενός π.χ. Gears of War, που "χαρακτήρισε" το Xbox 360 στην πρώτη του φάση παρουσίας στην αγορά, το Sunset Overdrive είναι το κοντινότερο σε αυτό που μπορούμε να σκεφτούμε. Αυτό, θεωρούμε, "μιλά από μόνο του"!

Βαθμολογία: 9 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ