The Sims 3

Τρίτο και καλύτερο

Είδος: Simulation
Φορμά: PC
Τιμή: €49,99

Εταιρία: Electronic Arts

Είναι πρακτικά... αδύνατο να ξεκινήσει οποιοσδήποτε μία παρουσίαση για ένα μέλος της οικογένειας των The Sims, χωρίς να υποπέσει σε κάποιου είδους κοινοτυπία: από τις απολύτως προβλέψιμες σχετικά με την τεράστια εμπορική του επιτυχία, έως τις λιγότερο εγκληματικές αλλά όχι... συγχωρήσιμες σχετικά με το πολύμορφο κοινό του κλπ κλπ. Το μόνο βέβαιο, κατά την άποψη της στήλης, είναι το γεγονός ότι η σειρά της Maxis είχε παραμείνει στάσιμη για υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα - όχι, δεν θεωρούμε εξελικτικά βήματα τα αμέτρητα expansion packs της ΕΑ - και χρειαζόταν όχι απλώς ανανέωση, αλλά επανεξέταση όλης της συλλογιστικής και του gameplay του (για να μην αναφέρουμε τον τεχνικό του τομέα). Τα καλά νέα; Η νέα, τρίτη έκδοση σημειώνει όντως ευδιάκριτο, σημαντικό "βήμα μπροστά", χωρίς να χάσει ουσιαστικά κανένα από τα στοιχεία που το έχουν καταστήσει τόσο δημοφιλές σε τόσα εκατομμύρια gamers.

Εννοείται πως όταν μία "συνταγή" έχει πετύχει, καμία εταιρεία δεν τολμά να την αλλάξει πολύ - ο πυρήνας λοιπόν στο gameplay του τρίτου The Sims παραμένει αυτός ενός... "virtual life simulator". Οι παίκτες αναλαμβάνουν και πάλι την επίβλεψη εικονικών χαρακτήρων των οποίων τις "ζωές" ελέγχουν και επηρεάζουν σε όλα της τα σημαντικά στοιχεία. Αυτή τη φορά, ωστόσο, η Electronic Arts ορθώς μετέφερε το κέντρο βάρους των όσων κάνει ο παίκτης με τα Sims του από τα "μικρά και εκνευριστικά" (όπως) στα "γενικότερα και πιο προκλητικά" (και άρα πιο διασκεδαστικά). Αντί λοιπόν να φροντίζει κανείς συνέχεια τις φυσικές ανάγκες των χαρακτήρων του τίτλου - κάτι που καταντούσε γρήγορα βαρετό - στο The Sims 3 έχει ευρύτερους και πιο ενδαφέροντες στόχους, αλλά και ένα πολύ ευρύτερο πλαίσιο αλληλεπίδρασης με άλλα Sims.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν: στo νέο The Sims οι παίκτες μπορούν να επιδιώξουν την ευτυχία των εικονικών χαρακτήρων εκπληρώνοντας εύκολες, βραχυπρόθεσμες επιθυμίες, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν δεξιότητες ή τη δουλειά που τους ταιριάζει, αλλά και ανοίγοντάς τους το δρόμο για να εκπληρώσουν... όνειρα ζωής (πάντοτε μέσα από τις κατάλληλες επιλογές βέβαια). Ένα ποσοστό αυτών των στόχων τίθεται σε κάποια πλαίσια μέσα από βασικές παραμέτρους που ορίζει ο χρήστης για κάθε Sim όταν το δημιουργεί - από κει και πέρα, ωστόσο, είναι απίστευτα ευρεία η γκάμα των τρόπων και των οδών μέσα από τις οποίες μπορεί να φτάσει κανείς στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και επιλογών του The Sims 3 θα ενθουσιάσει κάθε παίκτη που είχε ασχοληθεί με τα παλαιότερα, ειδικά λαμβάνοντας στα υπόψιν ότι η EA έχει καταστήσει και το ρυθμό του τίτλου περισσότερο ευέλικτο ώστε να μην... "καταπιέζει ψυχολογικά" τους gamers: τα Sims, για παράδειγμα, μπορούν πλέον να μη γερνούν, ιδιότητα που αμέσως-αμέσως αυξάνει τα περιθώρια για πειραματισμό.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ