Titanfall

Στοίχημα μεγάλο, κέρδη... έτσι κι έτσι

Είδος: Shooter
Φορμά: PC
Τιμή: €59,99

Εταιρία: Electronic Arts
Διανομή: Amazon UK

Αν οι θιασώτες των Call of Duty και των Battlefield αυτού του κόσμου θέλουν να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους - και εμείς με το κοινό μας, φυσικά - δεν θα διστάσουν να παραδεχθούν πως η κατηγορία των shoot' em up πρώτου προσώπου έχει τελματώσει εδώ και μία πενταετία το λιγότερο. Καλύτερα γραφικά, μερικές απόπειρες για διαφοροποίηση στις επιλογές παιχνιδιού αλλά - σε γενικές γραμμές - στην ουσία ολοφάνερες... copy/paste παραλλαγές του ίδιου προϊόντος. Και σίγουρα "ίδια γεύση". Όταν λοιπόν υπόσχεσαι πως θα προσφέρεις κάτι καινούργιο στην κατηγορία, κάτι που "θα ταράξει τα νερά" (και μάλιστα με τον πρώτο σου τίτλο), οφείλεις να αντιλαμβάνεσαι τί υπόσχεσαι. Κι ας είσαι η Respawn Entertainment, η εταιρεία που προέκυψε από την "μαζική έξοδο" πολλών μελών της infinity Ward των Call of Duty Modern Warfare.

Προσφέρεις αυτό που υπόσχεσαι, λοιπόν, Respawn, με το Titanfall;

Χωρίς να υπεισέλθουμε σε πολλές λεπτομέρειες όσον αφορά στο σεναριακό υπόβαθρο του τίτλου - επεξηγείται στα τμήματα "συμμετοχής ενός παίκτη", τα οποία στην ουσία εξελίσσονται live στο Δίκτυο με άλλους gamers ως συντρόφους και αντιπάλους - στο Titanfall αναλαμβάνουμε το ρόλο ενός μαχητή με την τυπική έννοια... αλλά και παράλληλα ενός "πιλότου" μεγαλύτερων σε μέγεθος μαχητικών εξωσκελετών, των Titans (αυτών που αποκαλούμε mech στα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια). Ο παίκτης μάχεται υπέρ της μίας από δύο δυνάμεις, της Militia ή της IMC (θα συμμετάσχει και στις δύο) και ο σκοπός είναι προφανώς... η επιβίωση και η επίτευξη συγκεκριμένων στόχων σε κάθε σύγκρουση.

Το στοιχείο του Titanfall που το διαφοροποιεί από άλλα FPS είναι αυτό: οι δύο ρόλοι του παίκτη φιλοξενούνται παράλληλα στο ίδιο πεδίο μάχης κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. Ο παίκτης ξεκινά να μάχεται πεζός, μέχρι να περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα, μετά από το οποίο θα... "έλθει εξ ουρανού" ο Titan του. Θα μπει μέσα σε αυτόν, θα τον αξιοποιήσει για όσο περισσότερο χρόνο μπορεί, το mech αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα καταστραφεί, ο παίκτης θα εξέλθει από αυτό και θα συνεχίσει να μάχεται πεζός, μέχρι να έλθει ξανά η στιγμή για τον επόμενο Titan. Το ίδιο συμβαίνει και με όλους τους άλλους συμμετέχοντες στο πεδίο της μάχης, προφανώς.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ