Το Βιβλίο με τα Ξόρκια

Για παιδιά με PS3 στο σαλόνι, ό,τι πρέπει!

Είδος: Action
Φορμά: Playstation3
Τιμή: €69,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Είναι κοινό μυστικό το γεγονός ότι το PlayStation Move χρειαζόταν τον... "πρωταθλητή" του εδώ και καιρό: αν και είναι το ακριβέστερο και πλέον αποτελεσματικό σύστημα χειρισμού με ανίχνευση κίνησης, καλύτερο τόσο από το Kinect του Xbox 360 όσο και από τα Wiimote/Wiimote Plus του Wii, ήταν λίγα τα games που αληθινά το αναδείκνυαν. Κανένα από αυτά, δε, αυτό που λέμε "βαρύ όνομα": ένα brandname που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού ανεξαρτήτως όλων των άλλων. Σοφή η απόφαση της Sony, λοιπόν, να προχωρήσει σε συνεργασία με την διάσημη J.K. Rowling των Harry Potter, προκειμένου να επιδείξει με μία high-profile παραγωγή, το "Βιβλίο με τα Ξόρκια", πώς μπορεί αληθινά ν' αξιοποιηθεί το PS Move. Είναι λοιπόν αυτός ο τίτλος ο πολυπόθητος "πρωταθλητής";

Αναφορικά με την "υπόσχεση" που μάς είχε δώσει στην Ε3 2012 τον Ιούνιο, όταν δηλαδή το πρωτοείδαμε, το "Βιβλίο με τα Ξόρκια" την κρατά. Είναι εύκολο να "στηθεί" σε ένα PlayStation3 (τα μικρής ηλικίας παιδιά ίσως χρειαστούν τους γονείς για τις σχετικές ρυθμίσεις αλλά τα άνω των 10 ετών δεν νομίζουμε να έχουν κανένα θέμα), είναι ακριβές στο χειρισμό και αξιοποιεί με τρόπο... άκρως θεαματικό το υλικό των Harry Potter. Όπως έχουμε διαπιστώσει και από άλλους τίτλους του PS Move, το "Βιβλίο με τα Ξόρκια" χρειάζεται κάποιο ελεύθερο χώρο μπροστά στην τηλεόραση - αυτή τη φορά όχι για... άλματα επιτόπου και δεξιά/αριστερά, αλλά για να κάθεται το παιδί άνετα στο πάτωμα με το βιβλίο μπροστά του. Έτσι - και με τουλάχιστον ικανοποιητικό, καλύτερα άφθονο φωτισμό - η κάμερα του PS Move μπορεί να "διαβάσει" άνετα τις σελίδες του βιβλίου για να αποδώσει στην οθόνη τα αντίστοιχα ξόρκια.

Ο μηχανισμός του τίτλου, αν πρέπει να περιγραφεί με πολύ λίγα λόγια, είναι απλούστατος: οι μικροί παίκτες πρέπει να "μάθουν" μαγικά ξόρκια, να τα εκτελέσουν δηλαδή ακολουθώντας με ακρίβεια το πώς ο τίτλος "διδάσκει" να κινούν το μαγικό ραβδί (το οποίο στο χέρι τους είναι το χειριστήριο του PS Move). Αφού μάθουν την κίνηση σωστά, θα τούς ζητηθεί να την εφαρμόσουν για να αντιμετωπίσουν μία πρόκληση, η οποία τοποθετείται στο Hogwarts και στο γενικότερο πλαίσιο του φανταστικού κόσμου των περιπετειών του Harry Potter. Όλα αυτά αποδίδονται πανέμορφα γιατί, στον τομέα της παρουσίασης και γενικώς τον τεχνικό, το "Βιβλίο με τα Ξόρκια" είναι ποιοτικό και προσεγμένο: τα εφέ, η ομιλία στις οδηγίες, τα σκηνικά, τα αντικείμενα, όλα φανερώνουν λεπτομερειακή δουλειά και σεβασμό όσον αφορά στο υλικό της Rowling. Η ακρίβεια του PS Move, δε, είναι σχεδόν υποδειγματική τόσο στην κατάδειξη στοιχείων στην οθόνη, όσο και στην ακολουθία των κινήσεων. Super!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ