Uncharted: Golden Abyss

Hollywood, σε οθόνη... 5 ιντσών!

Είδος: Action Adventure
Φορμά: PS Vita
Τιμή: €49,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί στην αγορά νέο PlayStation. Αυτό από μόνο του είναι γεγονός που πυροδοτεί εξελίξεις - ασχέτως όμως όλων των εμπορικών ζητημάτων, της στρατηγικής, του ανταγωνισμού κλπ. που εξετάζονται κάθε φορά που ένα καινούργιο φορμά έρχεται στα ράφια, στην περίπτωση του PS Vita ένα πράγμα μας ενδιαφέρει κυρίως: τα games αυτά καθ' αυτά. Σε αυτά είναι προσανατολισμένο άλλωστε. Ξεκαθαρίσαμε πως η ίδια η συσκευή είναι super, αποσαφηνίσαμε πως υποστηρίζει επαρκέστατα με λειτουργίες και υπηρεσίες τα games (περιθώρια βελτίωσης συνεχίζουν να υπάρχουν), όμως το κοινό θα αγοράσει το Vita για να παίξει μ' αυτό. Κοινώς, όπως πάντοτε, το κοινό χρειάζεται έναν τουλάχιστον - ιδανικά τρεις ή τέσσερις - καλούς λόγους για να επενδύσει σε νέο φορμά.

Ε, το Uncharted: Golden Abyss είναι ο πρώτος, προφανής, αδιαμφισβήτητος τέτοιος λόγος.

Με τις περιπέτειες του Nathan Drake, του πρωταγωνιστή των Uncharted, θεωρητικά θα πρέπει να είναι εξοικειωμένο όχι μόνο το κοινό του Αθηνόραμα Digital, αλλά του PlayStation συνολικά. Είναι όχι μόνο τα τεχνικά ανώτερα action adventures στο PS3, αλλά και οι τίτλοι που περισσότερο από κάθε άλλον του είδους κατάφεραν να φτάσουν κοντά στην περίφημη "κινηματογραφική" αίσθηση (ειδικά ο πρόσφατος τρίτος). Πώς μπορεί να "μεταφραστεί" λοιπόν αυτό το είδος των blockbuster παραγωγών - για τα δεδομένα του gaming - σε μορφή "φορητή", έστω κι αν αυτή είναι για το ισχυρό PS Vita;

Όπως αποδεικνύεται, απίθανα καλά - σε βαθμό που εξέπληξε κι εμάς, παρ' ότι είχαμε έλθει σε επαφή με το "φορητό" Uncharted τρεις φορές πριν την κυκλοφορία του. Ο παίκτης αναλαμβάνει και πάλι τον έλεγχο του κυνηγού θησαυρών Drake, με ό,τι αυτό σημαίνει: εξερεύνηση τρισδιάστατων τοποθεσιών, επίλυση έξυπνων γρίφων, ανταλλαγή αμέτρητων σφαιρών με αντίπαλους χαρακτήρες. Το κάνει όμως σε φορητό σύστημα με πολύ μεγάλες δυνατότητες και συγκεκριμένα συγκριτικά πλεονεκτήματα... κι αυτό αλλάζει τα πάντα. Σε "φορητό" Uncharted , με άλλα λόγια, μπορεί επιτέλους να κινείται και να σκοπεύει κανείς ταυτόχρονα, χάρις στους διπλούς αναλογικούς μοχλούς. Μπορεί να βλέπει λεπτομέρειες στα γραφικά, χάρις στην υψηλή ανάλυση και αντίθεση της οθόνης. Μπορεί, με άλλα λόγια, να παίζει Uncharted "κανονικά και με το νόμο", αλλά... οπουδήποτε. Ε, respect γι' αυτό!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ