Unit 13

Πυροβολώ ασταμάτητα, όπως... στο σαλόνι!

Όπως συμβαίνει σε αυτού του είδους τα games, πετυχαίνοντας τους στόχους των αποστολών "με στυλ" (με υψηλή ευστοχία ή δημιουργώντας τη λιγότερη δυνατή φασαρία για παράδειγμα) ο παίκτης ανταμοίβεται με μεγαλύτερα σκορ και καλύτερη θέση στους παγκόσμιους βαθμολογικούς πίνακες. Ολοκληρώνοντας προοδευτικά αποστολές, δε, μπορεί ν' αναβαθμίζει όχι μόνο για τα όπλα, αλλά και τις γενικότερες δυνατότητες των στρατιωτών του. Αυτά τα στοιχεία, όπως και οι επιλογές αποκάλυψης αποστολών υψηλής δυσκολίας ή αποστολών με τυχαία εμπόδια κι αντιπάλους, χαρίζουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στον τίτλο απ' όση αναμένουμε συνήθως από games της κατηγορίας αυτής. Pas mal!

Στον τεχνικό τομέα... ευχάριστη έκπληξη: το Unit 13 δεν παύει να είναι τίτλος "πρώτης γενιάς" για το Vita, όμως προσφέρει πολύ όμορφα γραφικά, καθαρά και (στην πλειοψηφία των περιπτώσεων) ομαλά κινούμενα. Ο ήχος είναι προσεγμένος - αν και δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα - ενώ η όλη παρουσίαση και οι επιλογές αξιοποιούν την οθόνη αφής του Vita αποτελεσματικά. Στον συγκεκριμένο τίτλο, πάντως, "όλα τα λεφτά" είναι ο άψογος χειρισμός, η δυνατότητα συμμετοχής δύο φίλων συνεργατικά και οι... καθημερινά (!) ανανεωμένες αποστολές, στις οποίες οι παίκτες καλούνται να σημειώσουν τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με όλους τους κατόχους Vita σε όλο τον κόσμο. Όχι εύκολο!

Το Unit 13 προσφέρει αποστολές σε αφθονία, το ίδιο έχει ωστόσο μία εύκολη και μία... δύσκολη: η εύκολη, να αναδείξει τον γρήγορο και ακριβή χειρισμό που έχουμε συνηθίσει από τα DualShock του PS3. Αυτήν την φέρνει σε πέρας χωρίς πρόβλημα. Η δύσκολη: να πείσει πως αξίζει τα χρήματα των νέων κατόχων ενός PS Vita, όταν στην αγορά υπάρχουν συνολικά καλύτερα games γι' αυτό. Δεν αμφιβάλλουμε ότι στο μέλλον θα δούμε ποιοτικότερα shoot' em up από αυτό, για την ώρα όμως (και τους επόμενους λίγους μήνες), το Unit 13 είναι το μόνο στην κατηγορία του. Και την εκπροσωπεί επάξια. Όπως υπογραμμίζει και το... γνωστό κλισέ: "όσοι πιστοί"...!

Βαθμολογία: 6 αστεράκια

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ