Wipeout 2048

Υπερηχητικό, τσέπης!

Είδος: Racing
Φορμά: PS Vita
Τιμή: €49,00

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Τα video games είναι μεν το είδος των προϊόντων διασκέδασης που οφείλει να ξεφεύγει "από την πεπατημένη" αλλά - μερικές φορές - και η... παράδοση κακό πράγμα δεν είναι. Για παράδειγμα, η παράδοση των PlayStation και των Wipeout: το πρώτο από τα δεύτερα συνόδεψε το πρώτο από τα πρώτα το 1995 και του χάρισε, σχεδόν από μόνο του, τη lifestyle διάσταση που το νέο προϊόν της Sony χρειαζόταν. Έκτοτε κάθε καινούργιο PlayStation προσέθετε στη βιβλιοθήκη του το λιγότερο δύο Wipeout, ένα σχετικά κοντά στην εμφάνισή του στην αγορά κι ένα αργότερα. Σειρά του Vita, λοιπόν, να αποκτήσει το πρώτο του Wipeout - και να επιδείξει στα... άλλα PlayStation τί μπορεί να κάνει!

Το Wipeout 2048 χρονικά προηγείται από τα δύο του PlayStation3 - κάτι που η ομάδα δημιουργίας του, το περίφημο Studio Liverpool, επέλεξε να κάνει ώστε το εικαστικό στυλ και ύφος στις αγωνιστικές πίστες του να είναι λιγότερο φουτουριστικό και περισσότερο... γήινο, θα έλεγε κανείς. Συν τοις άλλοις, ο ίδιος ο σχεδιασμός κάθε αγωνιστικής πίστας δεν είναι τόσο απίθανα ιδιόρρυθμος και δύσκολος όσο π.χ. αυτών που συναντάμε στο Wipeout HD Fury (χωρίς αυτό να σημαίνει πως στο Vita οι πίστες είναι και εύκολες φυσικά). Αυτό έρχεται ως φυσικό επόμενο του γεγονότος ότι αλλιώς "κοιτά μέσα" σε μία οθόνη π.χ. 42 ιντσών παίζοντας Wipeout κάποιος, κι αλλιώς σε μία 5 ιντσών.

Εκεί, ωστόσο, οριοθετούνται οι όποιες "προσαρμογές" χρειάστηκε να γίνουν στο οικιακό Wipeout ώστε να καταστεί επιτυχημένα "φορητό". Σε όλα τα υπόλοιπα, το 2048 είναι τόσο εντυπωσιακό ή... εντυπωσιακότερο - σε σημεία - από τα "μεγάλα αδελφάκια" του. Είναι το ίδιο γρήγορο και ομαλά κινούμενο (ασχολούμαστε μαζί του καθημερινά εδώ και δέκα μέρες και δεν έχουμε παρατηρήσει ποτέ ίχνος "δισταγμού" στην ανανέωση της οθόνης). Προσφέρει τα ίδια περίπου όπλα και bonus με το Wipeout HD - και επειδή οι πιο πολλές πίστες του επιτρέπουν περισσότερα από 2 ή 3 υπερηχητικά οχήματα κοντά το ένα στο άλλο, οι συγκρούσεις μεταξύ τους και η ανταλλαγή... φιλοφρονήσεων (δηλαδή ρουκετών) είναι συχνότερες. Εν κατακλείδι: για το 2048 η Sony μάς είχε "τάξει" ένα λίγο ως πολύ πιστό αντίστοιχο των οικιακών εκδόσεων και αυτό το πέτυχε. Οποιοσδήποτε... χρόνιος θιασώτης των Wipeout, Μπορεί να βεβαιώσει του λόγου το αληθές από τα πρώτα λεπτά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ