Halo: The Master Chief Collection

Ταξίδι νοσταλγικό... σε υψηλή ευκρίνεια

Είδος: Action
Φορμά: Xbox One
Τιμή: €60,00

Εταιρία: Microsoft
Διανομή: Microsoft Hellas

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο έχουν έφεση... όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες - όποιο φορμά ηλεκτρονικής διασκέδασης ή κατηγορία τίτλων κι αν προτιμούν - είναι αυτό: θυμούνται παρελθόντα games που έχουν αγαπήσει, με πολύ μεγαλύτερη... επιείκεια απ' όση αυτά αξίζουν πραγματικά. Ανακαλούμε τίτλους ετών ή και δεκαετιών πίσω που είχαμε απολαύσει και, όταν μας ρωτά κανείς σήμερα, θυμόμαστε μόνο τα θετικά τους - με κάποιο τρόπο μαγικό... "σβήνοντας" από τη συνολική τους εικόνα τα αρνητικά. Είναι... επιλεκτικής φύσης η νοσταλγία. Υπάρχουν ωστόσο κάποια games, πολύ λίγα, τα οποία "άντεξαν το τεστ του χρόνου": ασχολείσαι μαζί τους μια δεκαετία μετά και συνεχίζουν να προσφέρουν απλόχερα ψυχαγωγία, κι ας υπολείπονται των νεότερων παραγωγών στον τεχνικό τομέα. Σε αυτά, ανακαλύψαμε εδώ και κάποιες μέρες, ανήκουν τα τέσσερα Halo για τα Xbox και Xbox 360 - μέσα από την Master Chief Collection των Halo για το Xbox One, προφανώς.

Η συλλογή είχε ανακοινωθεί στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της έκθεσης Ε3 στο Los Angeles τον Ιούνιο και είχε τύχει ευνοϊκής υποδοχής από το κοινό, παρά το γεγονός ότι πολλά μέσα ενημέρωσης - κι εμείς ανάμεσά τους - είμασταν της άποψης πως θα ήταν καλύτερο οι σχετικοί πόροι να είχαν επενδυθεί σε κάποια νέα δημιουργία για το Xbox One και όχι σε μία συλλογή από remakes. Κάναμε λάθος. Το Halo: The Master Chief Collection είναι ακριβώς αυτό, ναι. Αλλά είναι και μία παραγωγή στην οποία ολοφάνερα έχει επενδυθεί πολύς χρόνος, κόπος και προσοχή στη λεπτομέρει, ώστε να προσφέρει τα τέσσερα Halo στην όσο το δυνατόν καλύτερη, πληρέστερη μορφή τους. Η έκφραση "more than a sum of its parts" (κάτι περισσότερο από απλώς το σύνολο των επιμέρους τμημάτων του) είναι αυτή που χαρακτηρίζει με περισσότερη ακρίβεια την πρόταση της Microsoft.


Υπενθυμίζοντας στο κοινό του Αθηνόραμα Digital: η Master Chief Collection προσφέρει το αρχικό Halo και το Halo 2 (στις εκδόσεις Anniversary που είχαν κυκλοφορήσει μετέπειτα), το Halo 3 και το Halo 4, καθώς και την τηλεοπτική σειρά Halo Nightfall (κατά τη γνώμη μας αδιάφορη) αλλά και πρόσβαση στην πρώτη δοκιμαστική έκδοση του Halo 5 Guardians, η οποία θα γίνει διαθέσιμη στο τέλος Δεκέμβρη. Η συλλογή, ωστόσο, δεν προσφέρεται σαν... σειρά ταινιών, με κάθε Blu-ray ξεχωριστά: τα τέσσερα Halo έχουν "ενοποιηθεί" ως κεφάλαια ενός είδους "σεναρίου" και παρουσιάζονται μέσα από ανασχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον, απ' όπου μπορεί να μεταβεί κανείς σε οποιονδήποτε από αυτούς τους τίτλους και σε όλες τις επιλογές παιχνιδιού που προσφέρει ο καθένας, εξ αρχής.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ