Infamous: First Light

Fetch στη θέση του Delsin, παράλληλη ιστορία άξια προσοχής

Είδος: Action Adventure
Φορμά: Playstation4
Τιμή: €14,99

Εταιρία: Sony
Διανομή: Sony Hellas

Δεν είναι λίγοι οι... όροι στην αγορά της ηλεκτρονικής διασκέδασης οι οποίοι, από ένα σημείο και μετά, επαναπροσδιορίστηκαν από τις εταιρείες παραγωγής video games. Ο όρος DLC, για παράδειγμα - ακρωνύμιο του "downloadable content" - αρχικά είχε σχετιστεί μόνο με το πρόσθετο περιεχόμενο που μπορεί να αγοράσει κανείς για έναν ήδη διαθέσιμο τίτλο, πάντοτε μέσα από τις υπηρεσίες PSN και Live Marketplace των Sony και Microsoft αντίστοιχα. Το DLC δεν είχε, μέχρι πρόσφατα, αυτόνομη υπόσταση: ήταν "επέκταση" ενός video game και το χρειαζόταν για ν' αξιοποηθεί. Επί λέξει, ωστόσο, "DLC" μπορεί πρακτικά να σημαίνει... ο,τιδήποτε, γι' αυτό και η Sucker Punch ονομάζει το First Light έτσι. Γνώμη μας; Το αδικεί: αυτό δεν είναι μόνο μία αξιόλογα αυτόνομη, παράλληλη ιστορία από μόνο του, αλλά και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα μιας ενδιαφέρουσας εμπορικής επιλογής που έχουν πλέον στα χέρια τους οι εταιρείες ανάπτυξης video games γενικότερα.

Το First Light σχετίζεται με τον κόσμο του Infamous, φυσικά, ειδάλλως το όνομά του δεν θα συνοδευόταν από αυτό - όμως κατά βάση ο παίκτης ούτε το εξαιρετικό Second Son του PS4 υποχρεούται να έχει στην κατοχή του για να παίξει το First Light, ούτε να έχει ασχοληθεί με τα Infamous του PS3. Το σενάριό του κινείται χρονικά σε δύο διαφορετικές περιόδους και "συνδέει" ουσιαστικά την ιστορία που ήδη γνωρίζουμε από το Second Son, με το παρελθόν της Fetch - την οποία οι παίκτες είχαν συναντήσει σε αυτό ως Abigail Walker και "δανειστεί" τις δυνάμεις της για λογαριασμό του Delsin. H υπόθεση του First Light δεν είναι ακριβώς... περίπλοκη ή αριστοτεχνική, βέβαια, εξηγεί ωστόσο διάφορα πράγματα ενδιαφέροντα στο κοινό που μέσα από όλη τη σειρά των Infamous έχει παρακολουθήσει την πορεία αυτών των μεταλλαγμένων (;) ανθρώπων με υπερδυνάμεις που ονομάζονται Conduits και τις προσπάθειες της οργάνωσης DUP να τους εξοντώσει.

Το First Light δεν μπορεί παρά να έχει πολλά κοινά στοιχεία με το Second Son, αλλά δεν παύει να έχει και πολλά διαφορετικά. Η Fetch έχει μία συγκεκριμένη δύναμη, την Neon, και όχι την ιδιότητα του Delsin να αντλεί από άλλους Conduits διάφορες δυνάμεις. Πρέπει λοιπόν να αξιοποιήσει - και να αναβαθμίσει βέβαια - μόνο τη συγκεκριμένη... αλλά και αυτή είναι υπεραρκετή τόσο για να κινείται γρήγορα στους δρόμους και τους τοίχους των κτιρίων, όσο και να εκτοξεύει "σφαίρες" neon ή να εμπλέκεται σε μάχες σώμα με σώμα με όρους ευνοϊκούς γι' αυτήν. Η Sucker Punch έχει κάνει τις απαραίτητες βοηθητικές αλλαγές στο εικονικό Seattle ώστε η Fetch να έχει περισσότερες πηγές neon στη διάθεσή της - και στοιχεία που βοηθούσαν τον Delsin από την δική της "έκδοση" της πόλης απουσιάζουν - όμως η μικρότερη έκταση της τελευταίας κρατά περισσότερο επικεντρωμένη την εξέλιξη της δράσης στους στόχους της εκάστοτε αποστολής, κάτι που λειτουργεί εν τέλει θετικά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ