Minecraft

Στο Xbox One και σε μεγάλη τηλεόραση... καλύτερο από ποτέ!

Είδος: Άλλα
Φορμά: Xbox One
Τιμή: €19,99

Εταιρία: Microsoft
Διανομή: Xbox Market Place

Στους καιρούς που διανύουμε - όταν σχεδόν... ημέρα δεν περνά χωρίς την ανακοίνωση "μετάβασης" ενός video game που ξεκίνησε σε ένα σύστημα ψυχαγωγίας ή στα PC, σε ένα άλλο σύστημα ψυχαγωγίας ή στα PC - η κυκλοφορία μίας ακόμη "μεταφοράς" οποιουδήποτε τίτλου δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά είναι αναγκαστικά μειωμένου ενδιαφέροντος. Πόσο μάλλον ενός video game πενταετίας. Όμως το διάσημο Minecraft δεν είναι οποιοσδήποτε τίτλος και, για την ακρίβεια, ίσως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως "απλά" ένα video game. Είναι ένα πραγματικό φαινόμενο που ξεκίνησε από μία πειραματική προσπάθεια και εξελίχθηκε σε ένα από τα δημοφιλέστερα ψυχαγωγικά εργαλεία δημιουργίας όλων των εποχών. Και αυτές τις μέρες το Minecraft κάνει την εμφάνισή του στα ισχυρότερα σημερινά συστήματα διασκέδασης "του σαλονιού", τα PS4 και Xbox One. Ποιές είναι οι εντυπώσεις μας από την έκδοση του δεύτερου;

Για τους φίλους και τις φίλες του Αθηνόραμα Digital που για οποιονδήποτε λόγο δεν έτυχε ν' ασχοληθούν ούτε μία φορά με το αριστούργημα του Markus "Notch" Persson και της εταιρείας του, της Mojang, το Minecraft είναι το... κοντινότερο πράγμα που μπορούν να φανταστούν σε ένα περιβάλλον με εικονικά Lego, όπου μόνος περιορισμός στο τί μπορούν να φτιάξουν είναι η φαντασία τους. Οι παίκτες ξεκινούν με απλά βασικά δομικά υλικά για να "χτίσουν" τις δημιουργίες τους και στη συνέχεια τις υπερασπίζουν από εχθρικά στοιχεία του τίτλου που επιδιώκουν να τις καταστρέψουν ή περιορίσουν - ενώ οι ίδιοι μαθαίνουν σταδιακά να διαχειρίζονται όλο και περισσότερους πόρους, όλο και περισσότερα υλικά, με όλο και πιο πολλούς τρόπους, προκειμένου να φτιάξουν από οικοδομήματα όλων των ειδών έως... ολόκληρες περιοχές με περίπλοκη αρχιτεκτονική και διαρρύθμιση.


Η μαγεία του Minecraft έγκειται στο γεγονός ότι κάθε παίκτης του αξιοποιεί τους ίδιους μηχανισμούς αλλά φυσικά φαντάζεται διαφορετικά πράγματα και προσεγγίζει το "πρόβλημα" του πώς θα "χτίσει" τα πράγματα αυτά, διαφορετικά. Αυτή η δημιουργική ελευθερία - που βέβαια απαιτεί και πολλή υπομονή ώστε ο παίκτης να εξοικειωθεί με όλα όσα μπορεί να κάνει στο Minecraft - έχει ως αποτέλεσμα μερικά από τα πλέον εντυπωσιακά οικοδομήματα και χώρους που μπορεί να συναντήσει κανείς στις εικονικές διαστάσεις ενός video game.

Αξίζει να κάνει κάποιος "το γύρο του Web" με την πρώτη ευκαιρία που θα μπορεί να διαθέσει το σχετικό χρόνο, προκειμένου να διαπιστώσει τα απίστευτα πράγματα που έχουν δημιουργήσει - με ανεξάντλητη υπομονή και... εμμονική προσοχή στη λεπτομέρεια - πολλοί PC gamers με το Minecraft. Για άλλους η σχετική επένδυση χρόνου ενδέχεται να μην έχει νόημα, δεν χωρά ωστόσο αμφιβολία στο γεγονός ότι ο τίτλος ανταμοίβει όλες τις ώρες ενασχόλησης μαζί του. Και αναφερόμαστε σε παίκτες όλων των ηλικιών εδώ, όχι μόνο τα παιδιά ή τους νέους.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ