Project CARS 2

Εξελικτικό μεν, κορυφαίας ποιότητας δε

Είδος: Racing
Φορμά: PC,Playstation4,Xbox One
Τιμή: €49,99

Διανομή: Bandai Namco Entertainment Greece

To 2017 αναδεικνύεται σε χρονιά εκπληκτική για τους φίλους των games αγώνων ταχύτητας με αυτοκίνητα: πέρα από τα DiRT 4, F1 2017 και WRC 7 που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, οι επόμενες 8 εβδομάδες επιφυλάσσουν την διάθεση στην αγορά των Forza MotorSport 7, Gran Turismo Sport και Need For Speed Payback. Το Project CARS 2 της Slightly Mad Studios λοιπόν, που μόλις έγινε διαθέσιμο για PS4, Xbox One και H/Y έχει την όχι ακριβώς εύκολη αποστολή να ξεχωρίσει ανάμεσα σε ασυνήθιστα πολλούς και ισχυρούς ανταγωνιστές στην κατηγορία του - έστω κι αν έχει "ειδικό βάρος", στα μάτια των PC gamers κυρίως, λόγω του πολύ καλού προκατόχου του. Αξίζει την επένδυση σε χρήματα και χρόνο που ζητά;

Το αρχικό Project CARS δεν είχε κρύψει ποτέ τις προθέσεις του - σκόπευε πάντοτε να είναι ένας τίτλος που δίνει έμφαση στην εξομοίωση της οδήγησης και την δυσκολία που αυτό προκύπτει, όχι στην... ανέμελη και παλαβή οδήγηση με υπεραυτοκίνητα όπου ο ρεαλισμός δεν έχει καμία θέση - και ο διάδοχός του κάνει το ίδιο από νωρίς. Παρά το γεγονός ότι η Slightly Mad Studios βελτίωσε (πάντοτε μιλώντας για την έκδοση PC που αξιολογήσαμε) τόσο τις "βοήθειες" που ενεργοποιούνται όταν τα αυτοκίνητα αρχίσουν να... ερμηνεύουν τους φυσικούς νόμους κατά γράμμα, όσο και τον χειρισμό με joypad, το Project CARS 2 συνεχίζει να απαιτεί απόλυτη προσήλωση κατά την οδήγηση και να προτιμά τις τιμονιέρες για να αποδώσει την "αίσθηση" των αυτοκινήτων και των δρόμων όπως επιδιώκει.


Ευτυχώς αυτά τα στοιχεία διακρίνουν ούτως ή άλλως το κοινό στο οποίο κυρίως απευθύνεται το Project CARS 2, αυτό όμως σημαίνει πως ο νέος τίτλος θα δυσκολευτεί να "κρατήσει" τους παίκτες του ευρύτερου κοινού που θα το αποκτήσουν και παίξουν για τα υπέροχα γραφικά του. Σε αυτόν τον τομέα οι δημιουργοί της παραγωγής αυτής έκαναν εξαιρετική δουλειά όχι μόνο επειδή αυτή δείχνει απίθανη σε ισχυρά PC - σε ανάλυση 4Κ και όλες τις ρυθμίσεις στο maximum το Project CARS 2 αγγίζει τον φωτορεαλισμό καθόλου μα καθόλου μεταφορικά - αλλά και επειδή σε μέσων επιδόσεων Η/Υ συνεχίζει να είναι πολύ όμορφο και να διατηρεί σταθερό ρυθμό ανανέωσης. Ο ήχος δεν κινείται στα ίδια υψηλά επίπεδα, είναι ωστόσο επαρκώς προσεγμένος ώστε να συνεισφέρει θετικά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ