Star Wars Battlefront

Για τους οπαδούς των ταινιών... ό,τι πρέπει - για τους gamers, όμως;

Είδος: Action
Φορμά: PC,Playstation4,Xbox One
Τιμή: €69,99

Εταιρία: Electronic Arts
Διανομή: CD-Media

Με τον... πυρετό των Star Wars να έχει αγγίξει πλέον το αποκορύφωμά του - απέχουμε άλλωστε και λιγότερο από ένα μήνα από την πρεμιέρα του The Force Awakens - ο,τιδήποτε σχετίζεται με την κινηματογραφική σειρά έχει πρόσθετο ενδιαφέρον και εμπορικό πλεονέκτημα. Καθόλου τυχαίο, με άλλα λόγια, που η Electronic Arts κυκλοφορεί αυτόν τον καιρό το Star Wars Battlefront για PlayStation4, Xbox One (έκδοση στην οποία στηρίζεται η παρουσίασή μας) και προσωπικούς υπολογιστές. Από πολλές απόψεις το υλικό των Star Wars, με την ευρεία γκάμα και τον πλούτο του από αναγνωρίσιμα σκηνικά και τοποθεσίες, προσφέρεται όσο ελάχιστα άλλα για την δημιουργία ενός σύγχρονου video game δράσης στο πλαίσιο επιστημονικής φαντασίας. Το θέμα είναι: το αξιοποιεί πλήρως ή μόνο επιφανειακά;

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά επαφής με τον τίτλο της DICE - που έχει "χτίσει" το καλό της όνομα με τα θρυλικά πλέον Battlefield, τη σειρά σε ρόλο... αντίπαλου δέους των Call of Duty - αντιλαμβάνεται κανείς πως η δουλειά που έχει γίνει όσον αφορά στην "μεταφορά" της ατμόσφαιρας των Star Wars σε περιβάλλον αλληλεπιδραστικό είναι πολύ σοβαρή. Όχι απλώς σοβαρή, μα εξαιρετική σε σημεία: ο τρόπος με τον οποίο έχουν απεικονιστεί όλες οι τοποθεσίες "σήμα-κατατεθέν" της αρχικής τριλογίας, η προσοχή στη λεπτομέρεια των εφέ ώστε να χαρακτηρίζονται από "σινε-ποιότητα" και να μην δείχνουν όπως τα συνήθη σε games, αλλά και η "επική" απόδοση του ήχου συνολικά κινούνται σε επίπεδο υπεράνω κριτικής. το Battlefront είναι σε επίπεδο τεχνικό και επίπεδο παρουσίασης το καλύτερο video game που έχει ποτέ στηριχθεί στον κινηματογραφικό κόσμο των Star Wars.

Ο οπτικοακουστικός τομέας του τίτλου της ΕΑ έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να "αφήσει με το στόμα ανοιχτό" τους πάντες - όχι μόνο τους θιασώτες των Star Wars, όχι μόνο τους αφοσιωμένους gamers. Η εικόνα αυτή, ωστόσο, έχουμε την αίσθηση πως έρχεται σε αντίθεση με την εικόνα που δημιουργεί η συγκεκριμένη παραγωγή όσον αφορά στις επιλογές παιχνιδιού: το Battlefront έχει στην ουσία σχεδιαστεί για να παίζεται κυρίως online, ενάντια σε άλλους gamers μέσω PSN/Xbox Live (και μέσω εξειδικευμένων servers για την έκδοση PC), κάτι που ολοφάνερα προϋποθέτει πως ο παίκτης... αφενός θέλει να παίξει Δικτυακά (πολλοί δεν θέλουν), αφετέρου προτιμά αυτόν τον τρόπο ενασχόλησης με το υλικό των Star Wars σε σχέση π.χ. με έναν καλοφτιαγμένο σεναριακό. Πρόκειται για συνειδητή, τολμηρή επιλογή από την έμπειρη DICE - και σίγουρα επιλογή που ναι μεν δεν αποδοκιμάζουμε, αλλά θεωρούμε πως οφείλει να "έχει στα υπ' όψιν" οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το Battlefront.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ