Sunset Overdrive

Πολύχρωμο, απολαυστικό, καταιγιστικό!

Είδος: Action
Φορμά: Xbox One
Τιμή: €69,00

Εταιρία: Microsoft
Διανομή: Microsoft Hellas

Δεν είναι... κρυφό το γεγονός ότι η πρώτη φάση της εμπορικής πορείας του Xbox One δεν ήταν ακριβώς ιδανική - αν ήταν, δεν θα είχε σχεδόν τις μισές πωλήσεις να επιδείξει σε σχέση με το PlayStation4, ένα χρόνο μετά. Στα λάθη στρατηγικής κι επικοινωνίας της Microsoft μπορεί να αποδώσει κανείς μεγάλο ποσοστό της ευθύνης για την πορεία αυτή, έπαιξε όμως ρόλο και το γεγονός ότι την ημέρα που το Xbox One εμφανίστηκε στα καταστήματα, στην ουσία δεν συνοδεύτηκε από έναν χαρακτηριστικό, διαφορετικό, αποκλειστικό, ποιότητας ΑΑΑ τίτλο που θα βοηθούσε τα πράγματα στα μάτια των gamers.

Ένα χρόνο μετά, έχει έναν τέτοιο υποψήφιο τίτλο: το Sunset Overdrive της έμπειρης Insomniac. Από αυτήν την άποψη, έχει και μία δεύτερη ευκαιρία. Μπορεί η συγκεκριμένη παραγωγή να βοηθήσει στο... reboot που χρειάζεται το σύστημα της Microsoft;


Το Sunset Overdrive δεν έχει καμία πρόθεση να είναι... διακριτικό και αυτό το καθιστά σαφές από τα πρώτα κιόλας λεπτά επαφής μαζί του: εξηγώντας σε αδρές γραμμές για ποιούς λόγους οι άνθρωποι γύρω από τον χαρακτήρα του παίκτη μετατρέπονται σε ζόμπι, τον "ρίχνει στα βαθιά" αναθέτοντάς του να γλιτώσει από αυτά μαθαίνοντας... "με την ψυχή στο στόμα" τους βασικούς μηχανισμούς κίνησης μέσα στο εικονικό του περιβάλλον. Το "εκπαιδευτικό" τμήμα έρχεται... μετά τον "πανικό", έτσι, για να γίνει κατανοητό "που έχει μπλέξει" ο χαρακτήρας του παίκτη και έμμεσα ο δεύτερος!

Η αισθητική και ο ήχος που παραπέμπουν στην κουλτούρα και τη μουσική punk, άλλωστε, ολοκληρώνουν τη "σκληρή" εικόνα του Sunset Overdrive, η οποία - συνδυασμένη και με το ωμό χιούμορ του - είναι αλήθεια πως τού χαρίζουν προσωπικότητα ολόδική του. Εκτιμητέο, αυτό: στα καταστήματα τα φετινά Χριστούγεννα απλώς δεν θα υπάρχει άλλος τίτλος που να τού μοιάζει. Και ένα νέο ακόμη σύστημα, όπως το Xbox One, χρειάζεται παραγωγές χαρακτηριστικές, αποκλειστικά γι' αυτό. Όσο πιο πολλές, τόσο το καλύτερο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ